ООН ще подобри борбата срещу тероризма чрез специален софтуер, който

...
ООН ще подобри борбата срещу тероризма чрез специален софтуер, който
Коментари Харесай

Софтуер на ООН ще идентифицира атентатори

ООН ще усъвършенства битката против тероризма посредством специфичен програмен продукт, който ще разпознава бързо евентуалните атентаторил Това оповестява немският народен всекидневник Die Zeit, представен от организация " Фокус ".
Софтуерът е предопределен да следи по-добре евентуално рисковите завърнали се от региони, които преди този момент са били следени от „ Ислямска страна “. Екстремисти, които желаят да се завърнат вкъщи от Близкия изток до техните съответни страни, съставляват огромна транснационална опасност, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш. „ Много от тях са добре образовани и в бъдеще може да правят терористични офанзиви, до момента в който други се надяват да радикализират и да завоюват нови почитатели ", добави португалецът.
Според изчисленията на Организация на обединените нации към 40 000 души от 110 страни са се включили към „ Ислямска страна “ в Сирия и Ирак през последните години. Службите за сигурност се притесняват, че след военното проваляне джихадистите желаят да продължат битката в родините си и да разпространят идеологията на терористичната формация.
Със софтуера, наименуван GoTravel, Организация на обединените нации желае да се увери, че терористите могат да бъдат разпознати и хванати, преди да извършат актове на принуждение. Софтуерът може да проучва данните за придвижването на лицата и да извлича от него коефициент за капацитет за риск. Той също по този начин има за цел по-бързо да споделя информация с други наранени страни или организации като Интерпол.
Програмата ще бъде предоставена гратис на страните, които към момента не разполагат с задоволително средства за гонене на обвинени в тероризъм. Ирак и Шри Ланка са първите страни, които към този момент са поръчали софтуера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР