ООН призова в сряда за финансиране от 2,8 милиарда долара

...
ООН призова в сряда за финансиране от 2,8 милиарда долара
Коментари Харесай

ООН призова за 2,8 милиарда долара хуманитарна помощ за Газа и Западния бряг

Организация на обединените нации прикани в сряда за финансиране от 2,8 милиарда $ за подкрепяне на повече от три милиона души в Газа и Западния бряг до края на годината, предава " Ройтерс ".

В малко изказване, оповестен от Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA), се споделя, че тази сума е нужна за подкрепяне на 3,1 милиона души и за " понижаване на човешкото страдалчество и попречване на по-нататъшна загуба на живот ".

Голяма част от финансирането - 782,1 милиона $ - ще бъде предопределено за хранителна помощ за 2,2 милиона души в Газа и 400 000 души на Западния бряг.

Повече от шест месеца война сътвориха сериозен дефицит на храна измежду палестинците в Газа, който в някои региони към този момент надвишава равнищата на апетит, съгласно Организация на обединените нации.

Високопоставен чиновник на Организация на обединените нации за филантропична помощ сподели във вторник, че Организацията на обединените народи се бори да предотврати глада в линията Газа и макар че е имало известно усъвършенстване в координацията с Израел , доставките на филантропична помощ в анклава към момента са изправени пред спънки.

Израел си сложи за цел да унищожи " Хамас " в Газа след трансграничната офанзива на въоръжена формация против Израел на от палестинската, при която тя умъртви към 1200 души и взе повече от 250 души за заложници, съгласно израелски данни.

Здравните управляващи в Газа настояват, че Израел е умъртвил  от началото на нападението си против анклава.
 Съединени американски щати: Пълноправното участие в Организация на обединените нации няма да помогне на палестинската държавност
Съединени американски щати: Пълноправното участие в Организация на обединените нации няма да помогне на палестинската държавност

Вашингтон упорства, че работи за решение с две страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР