ООН призова днес да не се прибягва до прекомерно насилие

...
ООН призова днес да не се прибягва до прекомерно насилие
Коментари Харесай

ООН призова да не се прибягва до прекомерно насилие към мигрантите на гръцко-турската граница

Организация на обединените нации прикани през днешния ден да не се прибягва до прекалено принуждение към мигрантите на гръцко-турската граница, опитващи се да влязат в Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците " приканва за успокоение и за понижаване на напрежението на границата ".

" Държавите сигурно имат законното право да управляват границите си и придвижването на противозаконните мигранти, само че би трябвало да се въздържат от използването на прекалено и непропорционално принуждение и да основат система, която да разреши подаването на молби за леговище " по легален метод, съобщи представителят на комисариата Бабар Балох.

Той добави, че в турските окръзи Измир, Чанаккале и Одрин има чиновници на комисариата, които следят придвижването на мигрантите и дават филантропична помощ, когато е належащо.

Хиляди мигранти и бежанци се струпаха през уикенда на турската граница с Европейския съюз след изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че Турция към този момент няма да им пречи да влязат в Европа. Международната организация за мигрантите заяви през вчерашния ден, че на границата на Турция с Гърция са се събрали към 13 000 мигранти, измежду които фамилии с дребни деца. Още към 2000 души дойдоха през днешния ден при граничния пункт Пазаркуле. Сред тях има афганистанци, сирийци и иракчани, заяви публицист от Франс прес.

Гърция разгласи през днешния ден, че е блокирала достъпа на към 12 000 души на границата ѝ с Турция, откакто се стигна до конфликти сред гръцките гранични служители на реда и мигрантите. Генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич е разтревожена от обстановката с бежанците, опитващи се да преминат границата сред Турция и Гърция, излиза наяве от изказването на прессекретаря на съвета Даниел Холтген в Туитър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР