ООН отправи предупреждение за нова заплаха за световната продоволствена сигурност,

...
ООН отправи предупреждение за нова заплаха за световната продоволствена сигурност,
Коментари Харесай

Нова заплаха за световната продоволствена сигурност, след като Русия ограничи доставките на зърно от Украйна

ООН насочи предизвестие за нова опасност за международната продоволствена сигурност, откакто Русия ограничи броя на корабите, на които е позволено да товарят украинско зърно от черноморските пристанища, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване на представителя на организацията Стефан Дюжарик.

Агенцията отбелязва, че това става в границите на акцията на Русия в опит да принуди Киев да отвори водопровод, по който до международните пазари да доближават съветските доставки на амоняк, който е основно значима съставна част за произвеждане на торове.

Дюжарик изрази сериозна угриженост, че единствено 33 кораба са отплавали от украинските пристанища през май, което е на половина по-малко спрямо април. По думите му износът на зърно и други хранителни артикули възлиза едвам на 1,3 милиона тона през предишния месец, което е по-малко от половината от количеството през предходния месец.

Говорителят на Организация на обединените нации съобщи, че Русия е уведомила центъра в Истанбул, координиращ пристиганията, отпътуванията и инспекциите на корабите, участващи в черноморската зърнена самодейност, " за решението си да ограничи регистрациите в пристанище Южни, до момента в който не се изнася амоняк, който сега не се изнася ", добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР