ООН, МВФ, Световната банка, Световният икономически форум, ОИСР и други

...
ООН, МВФ, Световната банка, Световният икономически форум, ОИСР и други
Коментари Харесай

Черната реалност на Европа! Една от най-скъпите политически измами на всички времена

Организация на обединените нации, МВФ, Световната банка, Световният стопански конгрес, Организацията за икономическо сътрудничество и раз и други световни организации са определили, че „ най-високият приоритет на човечеството “ би трябвало да бъде преходът към зелена стопанска система, която няма да замърсява околната среда, ще подсигурява климатична непоклатимост, няма да нарушава салдото в екологичните системи и не ще унищожава биоразнообразието. Зад тези заявления обаче стоят доста по-малко привлекателни цели, които са деликатно скрити. Например насилственото понижаване на броя на хората на планетата.

Парижката интернационална климатична конференция през декември 2015 година дефинира: доникъде на 21 век международната стопанска система би трябвало да доближи нулеви излъчвания на CO 2 и други газове, които основават „ парников резултат “ и заплашват да прегреят земната атмосфера.

За задачата е належащо да се изостави въглеродната енергетика (въглища, петрол, естествен газ) и да се размени със зелена сила (слънчева и вятърна сила, водородно гориво, приливни станции). А в селското стопанство, да вземем за пример, би трябвало да се отървем от добитъка, който създава прекалено много тор, който е източник на парникови газове. Предлага се подмяна на месото от домашни животни с червеи и инсекти.

Много се е говорило за това, че сходни „ зелени “ хрумвания са цялостни нелепости. Учените, които се опълчват на тези подправени хрумвания, биват или осмивани или премълчавани. Писах за това в книгата „ Глобални фалшификации и измами в услуга на „ господарите на парите “ (М.: Кислород, 2020 г.). В друга книга, Climategate. Специалната интервенция " Голямо нулиране ". „ Нов нефт “ и „ новото иго “ (М.: Книжный мир, 2021) Предупредих, че акцията против въглеродната сила крие опасност от доста сериозна енергийна рецесия.

Препоръчах и не преставам да предлагам Руската федерация да не следва образеца на международния хайлайф по пътя на декарбонизация на стопанската система.

Санкционната война на груповия Запад против Русия предизвика енергийна рецесия. Особено в Европа. Днес европейците се пробват да покрият дефицита на енергийни запаси за сметка на такива източници, които още през вчерашния ден назоваха мръсни. Говорим за въглища и шисти. Европа също е узряла за повдигането на мораториума върху развиването на нуклеарната енергетика.

През 2020-2021г в Европейски Съюз производството на каменни въглища е понижено с 80% по отношение на равнищата от 1990 година През 2021 година добивът на въглища беше изцяло спрян в 10 държави-членки на Европейски Съюз (Австрия, Швеция, Португалия, Белгия, Естония, Латвия, Литва, Кипър, Малта, Люксембург). В Обединеното кралство през 2012 година 40% от електрическата енергия е създадена от електроцентрали, работещи с въглища, през 2020 година тази цифра е спаднала до 1,8%.

В Европа са наложени по този начин наречените ESG стандарти (стандарти за екологично, обществено и корпоративно управление). Те предизвикват вложенията в зелени планове, като блокират въглеродната сила. Например, можете да вземете банкови заеми при преференциални условия, в случай че ще закупите вятърна електроцентрала или слънчеви акумулатори.

Но ще ви бъде отхвърлен заем, в случай че възнамерявате да добивате въглища или да строите електроцентрала, работеща с въглища. Междувременно възвръщаемостта на гигантските пари, вложени в развиването на зелена (възобновяема) сила, постоянно до момента е била повече от скромна.

Брюксел приканва страните членки на Европейски Съюз към самообладание: споделят, че преходът към „ зелено бъдеще “ изисква жертви, само че това е машинация. " Искате възобновима сила? Всяко дете знае, че има такова нещо като зима. Когато е мрачно и безветрено и слънчевите панели с вятърните перки могат да се изхвърлят, те стоят бездействащи. Обратът в енергетиката е една от най-скъпите политически измами за всички времена, за което немските данъкоплатци заплатиха повече от 450 милиарда евро “, написа Юлиан Райхелт, някогашен основен редактор на вестник Bild.

Около тематиката за енергийния преход, или поврат, са насъбрани планини от неистини. Брюксел по команда на Съединени американски щати вкара забрани и ограничавания за вноса на въглеводороди от Русия, като за създалия се енергиен недостиг не е отговорен Джо Байдън, а... Владимир Путин. Въпреки че Брюксел от дълго време приготвя енергийна рецесия, откакто стартира да се отхвърля от въглеродната сила. При нестабилния енергиен баланс на Европа всяка студена зима може да провокира рецесия там.

Създава се усещането, че някой извърши двупосочна композиция в Голямата игра против Европа: първо разклащате енергийния й баланс с стратегии за „ декарбонизация “, а по-късно довършвате енергетиката й с антируски (всъщност антиевропейски ) ) наказания.

Зелените мечти, наложени на Европа, постепенно стартират да се разсейват, сменени от черната действителност. Черното не е единствено в смисъл на тъмно: признакът на новата действителност е въгленът, и то черен. Черната действителност е осъзнаването на нуждата от връщане към обичайна сила.

Между другото, във връзка с общите ресурси от антрацит, черни и кафяви въглища Германия е на седмо място в света, Полша е на девето.

И ето последните вести от Германия: на 11 януари управляващите започнаха насилственото преселване на жителите на село Люцерат, там би трябвало да се възобнови добивът на въглища. На този ден имаше съществени конфликти сред полицията и екоактивисти, които се втурнаха към мястото, наброяващи към седемстотин души: „ еколозите “ започнаха да хвърлят камъни и коктейли Молотов по полицията.

Дълго време в Германия и в други европейски страни имаше почтително отношение към зелените. Те станаха третата партия в Германия на парламентарните избори през 2021 година Германският министър на стопанската система Роберт Хабек е съпредседател на Зелената партия. Съвсем неотдавна той предложи страната изцяло да се откаже от добива и потреблението на въглища до 2030 година

Въпреки това, в случай че при започване на 2022 година към една трета от електрическата енергия се произвеждаше с въглища в немските електроцентрали, в този момент този дял е повишен до 40%. Министърът на стопанската система Хабек към този момент не е зелен, а черен. И неговите съпартийци в Бундестага се съгласиха, че държанието на екологичните хулигани в село Лютцерат е неприемливо, полицията е била длъжна да ги ограничи.

Германското село Люцерат се трансформира в знак на завоя освен на Германия, само че и на цяла Европа от тогавашния зелен курс към оцеляване непременно.

Казват, че на 14 януари „ самата “ Грета Тунберг идва, с цел да помогне на екологичните хулигани в село Лютцерат...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР