ООН може да няма достатъчно пари за заплати на служителите

...
ООН може да няма достатъчно пари за заплати на служителите
Коментари Харесай

ООН може да няма пари за заплати следващия месец

Организация на обединените нации може да няма задоволително пари за заплати на чиновниците идващия месец, в случай че страните членки не платят дължимите вноски, съобщи генералният секретар Антониу Гутериш, представен от Ройтерс.

" Този месец ще достигнем най-големия недостиг през десетилетието. Има заплаха... да влезем в ноември без задоволително пари за покриване на разплащателната ведомост ", сподели Гутериш пред бюджетната комисия на Общото заседание на Организация на обединените нации. " Нашата работа и нашите промени са застрашени ", съобщи той.

Гутериш сподели, че в случай че не е полагал старания от януари за понижаване на разноските, Организация на обединените нации нямало да има средства за годишната сесия на Общото заседание предишния месец.

Съединени американски щати са страната, която внася най-вече пари в Организация на обединените нации - те са обезпечили 22 % от възлизащия на над 3,3 милиарда $ постоянен бюджет за 2019 година, от който се заплаща за политически, филантропични, стопански действия, разоръжаване, обществени въпроси и връзки.

Вашингтон дължи към 381 милиона $ за предходни постоянни бюджети и 674 милиона $ за бюджета за 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР