ООН беше подложена на безпрецедентна дипломатическа атака от Тел Авив

...
ООН беше подложена на безпрецедентна дипломатическа атака от Тел Авив
Коментари Харесай

В конфликта между Хамас и Израел Русия се оказа по-влиятелна от ООН

Организация на обединените нации беше подложена на невиждана дипломатическа офанзива от Тел Авив и Анкара. От една страна, Израел изиска оставката на генералния секретар на Организация на обединените нации и наложи наказания против организацията. От друга страна, турският президент означи, че никой не приема Организация на обединените нации на съществено. Какво значи такава мощна протестна вълна против тази организация и по какъв начин това се отнася до претенциите на Русия към Организация на обединените нации?

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш сподели на открит спор на Съвета за сигурност, че запасите от гориво в Ивицата Газа ще свършат за броени дни и това би било злополука. Без гориво ще бъде невероятно да се достави помощ, лечебните заведения няма да имат електричество и ще бъде невероятно пречистването или даже изпомпването на питейна вода.

Той изрази сериозна угриженост за всички нарушавания на интернационалното филантропично право и означи, че никоя страна във въоръжен спор не може да бъде над неговите правила. Гутериш сподели, че недвусмислено осъжда бойното нахлуване против Израел, само че прикани хората да помнят, че всичко се случва с причина. „ Също по този начин е значимо да се разбере, че офанзивите на ХАМАС не се случиха във вакуум. Народът на Палестина е живял под задушаваща окупация в продължение на 56 години “, сподели той.

Това изявление провокира отвращение в Израел. Постоянният представител на страната в Организация на обединените нации Гилад Ердан уточни, че Гутереш е изгубил морала и безпристрастието си. Дипломатът добави, че защото генералният секретар на организацията е споделил, че офанзивите не са осъществени „ във вакуум “, това значи, че той се е примирил с тероризма и го оправдава...

Целият материал гледайте във ВИДЕОТО: https://www.youtube.com/watch?v=YxXDY1eRfvM

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР