Онс Жабер имаше трудно начало на сезона, изпълнено с немалко

...
Онс Жабер имаше трудно начало на сезона, изпълнено с немалко
Коментари Харесай

Отмъщението е факт: Жабер детронира Бенчич от трона в Чарлстън и е новата шампионка!

Онс Жабер имаше мъчно начало на сезона, изпълнено с значително разочароващи резултати, съпроводени от травма, която не ѝ разреши да вземе присъединяване в цикъла от съревнования в арабския свят, откъдето е родом. Тунизийката обаче в хода на актуалната седмица на WTA 500 шампионата в Чарлстън съумя да загърби несполуките си до момента през 2023-та година, като реализира редица впечатляващи победи, върхът на които пристигна през днешния ден, откакто международната номер 5 в повтаряне на миналогодишния край на надпреварата надви над защитаващата шампионка Белинда Бенчич с крайното 7:6(6) 6:4, вземайки своя реванш, пристигнал за тъкмо 2 астрономически часа на корта. Доказателство за отличното показване на двукратната финалистка от Големия шлем също по този начин е фактът, че тя не загуби даже сет в похода си към своя общо четвърти WTA трофей в досегашната си кариера.

Швейцарката потегли по допустимо най-хубавия метод в дуела, откакто очевидно влезнала в кондиция след доиграването на мача си против Джесика Пегула, по-малко от час преди старта на финалния конфликт, определяше темпото на игра с удари от главната линия и реализира ранен пробив. Впоследствие олимпийската златна медалистка сервираше на извънредно високо равнище, до момента в който не ѝ се наложи да подава за спечелването на дебютната част, когато напрежението взе връх над нея и след поредност от грешки тя позволи да изгуби преднината си в резултата, което означаваше тайбрек.

В него международната номер 11 изглеждаше, че е загърбила случилото се, като още веднъж заигра на върха на качествата си и поведе с 6:4 пункта, осигурявайки си два сетбола, само че даже при този си задатък не резервира нужното самообладание и Жабер се възползва от шанса си, като завоюва идващите четири точки, с цел да отмъкне по извънредно трагичен метод откриващия сет.

В началото на втората част пък умората, най-много психическа, си сподели думата и грешките в играта на двете финалистки зачестиха, само че все пак двукратната финалистка от Шлема продължи да поддържа по-високо движение по отношение на защитаващата шампионка и след замяна на пробиви излезе напред в резултата. Успяла след това да затвърди преимуществото си, международната номер 5 получи прилив на сила, който ѝ донесе нов брейк на сметката, а оттова насетне въпреки швейцарката да стори всичко по силите, с цел да се завърне в мача, като навакса пробив пасива си и разполагаше с два брейкбола за равнене на резултата при 5:5, то Жабер резервира хладнокръвие и подпечата триумфа си с купата в Чарлстън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР