Онлайн симпозиум на тема: „ООН и седмицата на религиите“ организират

...
Онлайн симпозиум на тема: „ООН и седмицата на религиите“ организират
Коментари Харесай

Онлайн симпозиум за религиите в ПУ Паисий Хилендарски

Онлайн симпозиум на тематика: „ Организация на обединените нации и седмицата на религиите “ провеждат Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “, редакцията на списанието „ Свобода за всеки “ и световната междурелигиозна мрежа на United Religions Initiative. Той ще се организира на следващия ден, 4 февруари 2022 година от 10:00 до 13:00 часа и може да се наблюдава на линка:, оповестиха от висшето учебно заведение.

Събитието е отдадено на Световната седмица на хармонични междурелигиозни връзки, която се отбелязва от 1 до 6 февруари 2022, като в него ще вземат участие представители на разнообразни религиозни деноминации и верски убеждения. Модератор на симпозиума е доцент доктор Адриана Любенова, учител в Катедра „ Теология “ на Философско-историческия факултет на Пловдивския университет.

Глобалната седмица за хармонични междурелигиозни връзки се отбелязва всяка година през февруари, като задачата е да се припознае „ императивната нужда от разговор сред другите вероизповедания и религии и да помогне за взаимното съгласие и съдействие сред хората “, както е записано в Резолюцията на Организация на обединените нации.

Решенията на Генералната Асамблея на Организация на обединените нации във връзка тази международна самодейност са свързани още с насърчаване на културата на мира и ненасилието, религиозното и културното взаиморазбиране, хармонията и съдействието сред хората, както и на междурелигиозния и междукултурен разговор за очистване на всевъзможни форми на непоносимост и дискриминация на основата на вяра или разбиране.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР