Онлайн ще могат да се купуват билети за влакове, вече

...
Онлайн ще могат да се купуват билети за влакове, вече
Коментари Харесай

Транспортният министър обещава ново БДЖ - първо, с купуване на билети онлайн

Онлайн ще могат да се купуват билети за влакове, към този момент е в тестови режим новата система. По отношение на комфорта имаме ясна визия и това ще се усети скоро. Това сподели транспортният министър Росен Желязков за положението на БДЖ.
Не единствено ще се пътува 3 часа до Бургас, само че ще се пътува и доста по-удобно – тъй като освен скоростта е съответстваща за хубавото пътешестване. Това съобщи Желязков по отношение на жп линията София – Бургас, който разгласи, че страната чака до септември всички тъжби по плановете по линията да бъдат решени и да се изпълнят плановете по настоящия действен интервал. До края на годината щяло да има доставка на нови влакове, да има ремонт на локомотиви на " Шкода ", с цел да вървят с оптималната си скорост от 160 км/ч., както и се говорило с Deutsche Bahn за вагони втора ръка, тъй като било по-евтино, в сравнение с да ремонтираме ние вагони.
Според Желязков, междинната цена на една договорка във трен е 25 000 евро, а упоритостта на страната била да обезпечи 4000 седалки. Разчитаме обаче на евросредства, с цел да можем да осъществяваме проектите си.
За прословутия към този момент микробус с хванати 66 механически нарушавания в Германия се чакала информация от немските управляващи, през идната седмица, посочи Желязков пред Нова телевизия. Затова и щял да се стяга контролът върху техническите прегледи. А запитан за какво това продължава – дали поради съответната защита на правещите такива „ прегледи ”, Желязков отговори, че било значимо да има по-малка човешка интервенция – по тази причина по закон ще се градят интегирани системи. Законопроектът бил на публично разискване, може би през есента ще бъде гледан в Народното събрание.
За концесията на Летище София Желязков разяснява, че най-вероятно ще има обжалване, тъй като от 5 участници, 4 несъмнено щели да бъдат недоволни. Същевременно той сподели и, че държавното управление направило всичко допустимо да направи най-коректната процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР