Онлайн предизвикателството тръгна от Велиообритания и САЩ, но вече се

...
Онлайн предизвикателството тръгна от Велиообритания и САЩ, но вече се
Коментари Харесай

Родителите в паника! Нова игра Момо кара децата в мрежата да се самоубиват

Онлайн предизвикването потегли от Велиообритания и Съединени американски щати, само че към този момент се популяризира в целия свят посредством платформата на WhatsApp

Ново онлайн предизвикателство се трансформира в самоубийствена игра, поради която полиция и учебни заведения във Англия и Съединени американски щати към този момент издават тревожни предизвестия към родителите, оповестява Дир.бг

``
реклама

" Момо играта " или " Момо предизвикването " (Momo challenge) завоюва интернационална популярност предишното лято и в началото се смяташе за небивалица, бързо трансформирайки се в необятно публикувано меме или просто мем (използва се, с цел да опише концепция, която се популяризира онлайн). През август 2018 година правоприлагащите органи проверяваха въздействието на Момо върху гибелта на 12-годишен в Аржентина, създавайки терзания у родителите по света за действителните рискове от предизвикването.

Когато децата вземат участие в играта, те се свързват с чужд на име Момо, употребяващ страховито уродливо изображение за аватар. Те споделят основно посредством приложението за известия на Фейсбук (ФБ месинджър), което е благосъстоятелност на WhatsApp.

Момо предизвиква участниците да извършват разнообразни задания, в случай че желаят да избегнат " проклятието ". Някои от дилемите включват самонараняване, за което Момо желае от участника да даде фотографски доказателства, с цел да продължи играта. В последна сметка играта приключва със заповед от Момо, който споделя на участника да се самоубие, записвайки това за обществени медии.

Социалните медийни приложения имат богата история на проблеми с сигурността, изключително във връзка с децата. През декември 2018 година WhatsApp бе подложен на критика за това, че не съумя да спре разпространяването на детска порнография в чат групи. Говорителят на WhatsApp съобщи тогава, че компанията " има политика на нулева приемливост във връзка с половото принуждение над деца ".

През последните седмици YouTube също е подложена на напън за обработката на неуместно наличие, ориентирано към деца. Видеоклип, популяризиращ препоръки за самонараняване, маскиран като известен анимационен сериал, продължи да се появява на YouTube и YouTube Kids. Докато YouTube декларира, че е подхванала стъпки за възстановяване на сигурността в своите платформи, родителите споделят, че това просто не работи.

Предизвикателството на Момо е злокобно, сходно на предизвикването " Син кит ", което закупи известност през 2017 година и се допуска, че е довело до гибелта на младежи в Съединени американски щати, Русия, Бразилия и половин дузина други страни, като стигна и до България.

Оригиналният облик на " Момо " в действителност е статуя, наречена " Mother Bird " от японския художник Кейсуке Аисава, който беше изложен през 2016 година в изложба Ванила в Токио. Няма доказателства, че компанията на Аисава е взела участие в основаването или осъществяването на предизвикването Момо.

Както множеството мемета, предизвикването Момо изглеждаше изчезнало скоро откакто бързо стана супер известно. Но тази седмица родители от цяла Англия започнаха да подават сигнали, че още веднъж намират играта измежду приложенията на WhatsApp, както и скрита в анимационните видеоклипове за деца в обществените медии.

" WhatsApp се грижи за сигурността на нашите консуматори ", съобщи представител на компанията. " Лесно е да блокирате всеки телефонен номер и ние насърчаваме потребителите да ни оповестяват за проблематични известия, с цел да можем да предприемем нужните дейности. "

" Нашият съвет, както постоянно, е да наблюдавате игрите, които вашите деца играят, и да бъдете извънредно деликатни към видеоклиповете, които гледат в YouTube ", написа представител на полицията в Северна Ирландия. - " Уверете се, че устройствата, до които имат достъп, са лимитирани до уместно за възрастта наличие ".

Правоприлагащите органи също припомнят, че родителите би трябвало да се съсредоточат върху по-голямата картина: " Дори главните проучвания с отворен код сочат, че " Момо " се ръководи от хакери, които търсят персонална информация ", написа представител на службите ​​във Фейсбук. " Опасността се крие в това, че детето ви се усеща подложено на напън и задължено да извърши заповедта на всяко приложение посредством така наречен " провокации " или напън от сътрудници в чат стаи и други сходни... По-важно е, детето ви да знае, че не трябва да дава персонална информация на никого и, че никой няма право да им заповядва или да ги накара да вършат нещо, което не желаят. "

Училищата в Обединеното кралство също предизвестяват родителите за евентуалните рискове от рисковите видеоклипове. " Ние сме наясно, че някои неприятни провокации ( " Момо предизвикването " ) са хакерство в детските стратегии.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Mercenary (преди 1 секунда) Рейтинг: 34785 | Одобрение: 11450 Какво вършат децата в Мрежата? Напиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР