Онлайн обучение за децата в детските градини и учениците със

...
Онлайн обучение за децата в детските градини и учениците със
Коментари Харесай

МОН: Детските градини ще преминават към онлайн обучение само в краен случай

Онлайн образование за децата в детските градини и учениците със специфични просветителни потребности при нова вълна на Covid-19 да има единствено в краен случай. Това е мнението на специалистите от Министерството на образованието и науката (МОН), които сега вършат разбор на образованието от разстояние в електронна среда.

Причината е, че множеството деца в предучилищна възраст и тези със специфични потребности в учебно заведение не са били обхванати в отдалечено образование и не са получили познания и поддръжка. Това излиза наяве от анкетата на МОН, в която са взели участие 5047 учители и 1141 шефове от общо 1823 детски градини. Две трети от далите отговор са от градове, показват от МОН.

Децата в предучилищна възраст

Значителен брой деца в предучилищна възраст са останали необхванати от просветителната система по време на затварянето на детските градини поради пандемията.

Проучването демонстрира, че учителите и шефовете са положили старания да продължат да работят с децата по време на карантината, като са разчитали на поддръжка от родителите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР