Онлайн допитване за евентуално отменяне на практиката в ЕС на

...
Онлайн допитване за евентуално отменяне на практиката в ЕС на
Коментари Харесай

Над 1 млн. души са участвали в допитването за лятното часово време в ЕС

Онлайн допитване за вероятно анулиране на практиката в Европейски Съюз на пренасяне на стрелките с час напред за лятното часово време провокира огромен интерес, заяви ДПА.

Анкетата беше пусната през юли, като първоначално уеб сайтът блокира поради огромния интерес. Допитването ще продължи до 16 август.

В анкетата има въпроси дали, до каква степен и за какво ни пречи промяната на времето и в случай че желаеме да престане местенето на стрелките, дали избираме Европейски Съюз да остане единствено на зимно или единствено на лятно часово време.
Трябва ли да се анулира прекосяването към лятно часово време? Очакваме вашето мнение и коментар
Базирайки се на тези резултати, както и на констатации на други допитвания, Европейска комисия желае да вземе решение по предлагането за анулиране на лятното часово време в Европейски Съюз.

Още през февруари Европейският парламент прикани Европейска комисия да преразгледа наредбата за лятното часово време.
Екологичен потенциал направи първа стъпка към анулация на лятното часово време Евродепутатите приканиха Европейската комисия да направи задълбочена оценка и да промени този режим, в случай че е належащо
Ако реши, че минусите от промяната на времето са повече от преимуществата, Европейска комисия би могла да предложи промени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР