Онлайн допитване до софиянци стартира от днес. Инициативата е на

...
Онлайн допитване до софиянци стартира от днес. Инициативата е на
Коментари Харесай

Инж. Симеон Славчев пита столичани за автобусите пред “Александър Невски”

Онлайн допитване до софиянци започва от през днешния ден. Инициативата е на общинския консултант и съпредседател на " Политическа група 5 " в Столичния общински съвет, инж. Симеон Славчев. Той желае мнението на столичани за това по какъв начин да наподобява пространството пред храм-паметника " Св.Александър Невски ".

Допитването ще бъде на персоналния му уебсайт http://simeonslavchev.bg/, където всеки ще може да даде своя избор по тематиката.

Гражданите ще могат да дадат мнението си от 21 август до 13 септември 2017 година -http://simeonslavchev.bg/novini/%D0%B8%D0%BD%D0%B6-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0/.

Резултатите ще бъдат публично показани на 14 септември от инж.Славчев по време на съвещание на Столичния общински съвет.

Общинският консултант реши да пусне онлайн анкета и да се допита до съгражданите си, откакто десетки хора подадоха сигнали до него. В тях те сигнализираха, че десетки рейсове с туристи са трансформирали площада пред храм-паметника " Св.Александър Невски " в противозаконен паркинг.

Инж. Славчев входира документално запитване до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. " Бих желал да получа отговор от кмета на София, дали рейсовете имат позволение за паркиране пред „ Св. Александър Невски ", както кой, по кое време, на какъв принцип и с каква мотивация е разрешил на десетките рейсове да паркират там ", настоя общинският консултант.

Съпредседателят на " Политическа група 5 ", инж. Славчев, описа че е станал очевидец освен на противозаконното паркиране, само че и на водачи на автобусите, които мият транспортните си средства.

" Св.Александър Невски " е реликва и е един от знаците на България. Недопустимо е да се трансформира в автогара и автомивка, безапелационен е общинският консултант.

От Българската православна черква също показаха мнение, че не утвърждават превръщането на пространството към храм-паметника „ Свети Александър Невски " в паркинг.

Инж. Славчев прикани всички столичани да се включат в допитването и даде обещание, че ще продължи практиката да се допитва до софиянци по всички значими тематики и проблеми на София.

ТУК можете да гласувате! - http://simeonslavchev.bg/anketa/.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР