Онихомикоза - така са известни в медицината гъбичните инфекции на

...
Онихомикоза - така са известни в медицината гъбичните инфекции на
Коментари Харесай

Домашни рецепти срещу гъбички по ноктите

Онихомикоза - по този начин са известни в медицината гъбичните инфекции на ноктите на краката и ръцете. Те провокират смяна на цвета на засегнатия нокът, неговото намаляване и обелване.
Гъбичките се развиват с невероятна лекост и са публикувани в целия свят. Те засягат към 4 % от популацията, най-вече мъжете.
Обикновено гъбичните инфекции се развиват по ноктите на краката, в сравнение с по ръцете заради носенето на чорапи и обувки, или ходенето и престоя на влажно и горещо място, което подкрепя и предизвиква растежа на гъбичките.
Без значение дали са върху ноктите на краката или ръцете, това е доста противен, скучен и твърдоглав проблем, който отслабва целия нокът.
Лечението на гъбички е пъклен досадно нещо и изисква повече време, до момента в който стартира да работи дейно. Гъбичките за доста упорити и сложни за преборване.
А вие страдате ли от появяването на гъбични инфекции? 
Нека разгледаме няколко съществени домашни средства, които съществено биха ни помогнали да се преборим с този проблем.
1. Ябълков оцет
Неговата киселинност е доста мощно оръжие, което оказва помощ за отстраняването на гъбички по ноктите. Той оказва помощ за регулирането на ф на кожата, като променя изискванията, от които се нуждае гъбата с цел да може да се развъди.
Две равни елементи ябълков оцет и вода се смесват и в полученото се накисват пръстите на краката или ръцете в продължение на 15-тина минути. След което добре се подсушава мястото и се поставя нормалният овлажнител.
2. Чесън
Той е известен за доста лекувания, само че също по този начин е ефикасно средство за лекуване на гъбичните инфекции по ноктите. Притежава доста значими антимикробни и антибиотични свойства, които оказват помощ за премахването на гъбички и микроби, причиняващи инфекции.
За да има мощен резултат, натрошете 8-10 скилидки чесън в паста, поставете ги в съд с топла вода и оставете за престой за 4-5 минути. След това намажете засегнатите области в продължение на 15 минути.
Друг различен вид е да смесите получената чеснова паста със зехтин и да приложите сместа върху ноктите, само че в този вид би трябвало да изчакате 30 минути, преди измиване и подсушаване.
3. Кисело мляко
Едва ли доста от вас знаят, че дейните бактериални култури, който има в киселото мляко и са известни като пробиотици, оказват помощ при лекуването против гъбични инфекции.
Киселото мляко се нанася с тампон върху засегнатите зони и се оставя по този начин до цялостното изсъхване, преди да се изплакнете с топла вода.
4. Сода за самун
Тя е кисела и също може да ви помогне доста в битката против неприятните гъбички, както и други сходни микроорганизми.
Пригответе си паста от сода за самун и лимонен сок и непосредствено я нанесете върху изумените места. 
Може също по този начин с хлебната сода да поръсите вътре в обувките си, с цел да елиминирате и всевъзможни бактерии, които живеят там. 
5. Лимонов сок
Неговите противогъбични и антибиотични свойства го вършат мощен съдружник, когато към този момент сте се хвърлили в битката с гъбичните инфекции и той може да реши вечно този проблем.
Изстискайте от няколко лимона сока и намокрете с него засегнатите места. Може с комат лимон за разтърквате непосредствено ноктите.
6. Масло от чаено дърво
Това масло има антисептични свойства и също може да усъвършенства здравето на краката и ръцете, до момента в който отстранява всевъзможни типове микроорганизми.
Използването на едвам 10%  масло от чаено дърво може да бъде не по-малко дейно, колкото всевъзможни типове кремове срещу микоза.
Ако го прилагате чисто, /става въпрос за 100% концентрация/, по два пъти дневно върху засегнатите зони, това може да усъвършенства цялостното положение след 3 месеца на постоянна приложимост с цели 56%, а до края на 6-тия месец до 60%.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР