Омикрон-ска бомба със закъснител цъка в България. Мрачната прогноза направи

...
Омикрон-ска бомба със закъснител цъка в България. Мрачната прогноза направи
Коментари Харесай

Математикът Лъчезар Томов с мрачно предупреждение: Омикрон може да взриви истинска бомба в България

Омикрон-ска бомба със закъснител цъка в България. Мрачната прогноза направи математикът Лъчезар Томов.

" В Лондон е станал преобладаващ за 14 дни, с помощта на неналичието на ограничавания и огромните мачове. Ако успеем да повторим това у неимунизирана България ще забележим същинска бомба.

Вариантът прогресира по-бързо и междинният интервал за хоспитализация е намалял от 9-10 на 6 дни. Лимитираният ни потенциал ще бъде превишен за седмица-две, даже и да е лек колкото сезонния грип ", предвижда той с обява в обществените мрежи.

Потвърждение за думите му пристигна и от Лондон. Кметът на града Садик Хан разгласи през днешния ден изключителна обстановка, с цел да помогне на лечебните заведения в града да се оправят с увеличаващия се брой пациентите с COVID-19 поради бързо разпространяващия се вид " Омикрон ", съобщи Ройтерс. Хоспитализациите и дефицитът на медицински личен състав се усилват, сподели Хан и добави, че след съвещания е решил заради сериозността на ситуацията да разгласи през днешния ден " изключителна обстановка ".

Лондон е записал 65 525 нови случая на ковид през последните седем дни, от които 26 418 за последните 24 часа, за които бяха обявени данни. Според последни оценки на " Омикрон " се падат повече от 80 % от новите случаи на COVID-19 в Лондон.

Само преди няколко дни Томов предвижда също по този начин, че ще бъде в България най-късно до празниците.

Макар да се счита, че новият вид на ковид протича относително по-леко, се популяризира с бърза скорост, защото е по-заразен. Така да вземем за пример, в Германия тревожното развиване на вируса към този момент вече не може да бъде спряно и в най-скоро време страната ще има по няколкостотин хиляди инфектирани дневно.

До това не би трябвало да се стига и в България, защото здравната система няма да може да поеме сходна мощна вълна, счита още Лъчезар Томов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР