Омикрон ще стане доминиращ в България до края на януари.Това

...
Омикрон ще стане доминиращ в България до края на януари.Това
Коментари Харесай

Доц. Кунчев каза кога Омикрон ще ни завладее, скоро е

Омикрон ще стане преобладаващ в България до края на януари.

Това предвижда основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия. По думите му за момента не се постанова стягане на ограниченията в страната.

" Заболеваемостта ни не е кой знае какъв брой висока, тя е 350 на 100 000 приблизително за страната. Разбира се, има и региони - те ще са и първите, в които ще има по-масово разпространяване на Омикрон. Това са огромните градове, ски центровете - там където има струване на доста хора, където предаването става леко ", изясни Кунчев.

Според него най-важно за момента е да се съблюдават разпоредените ограничения. До стягане на ограниченията може да се стигне, в случай че заболеваемостта се усили внезапно.

" При всички случаи в Съединени американски щати, в Западна Европа, тя сложи на колене даже и някои от самолетните компании. Половината от полетите в Съединени американски щати са анулирани, поради липса на личен състав, който да обслужва самолетите. Вероятно това ще се повтори и при нас ", разяснява основният държавен здравен контрольор.

Според него е значимо у нас да бъде лимитирано тежкото протичане на инфекцията и да бъде понижена смъртността.

Кунчев сподели, че е допустимо стягане на ограниченията на локално равнище в областите с висока заболеваемост.

Главният държавен здравен контрольор съобщи, че няма да се откаже от предлагането си за наложителна имунизация на работещите в здравни и обществени заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР