Омикрон е от пет до седем пъти по-заразен от другите

...
Омикрон е от пет до седем пъти по-заразен от другите
Коментари Харесай

Експерт: Омикрон е между 5 и 7 пъти по-заразен от другите варианти

Омикрон е от пет до седем пъти по-заразен от другите разновидности на ковид. Това заяви Наталия Пшенична, заместник-директор по клинична и аналитична работа на Централния проучвателен институт по епидемиология на Русия, представена от БГНЕС.

" Според груби оценки Омикрон е пет до седем пъти по-инфекциозен от класическите разновидности. Това му разреши да се популяризира доста бързо на всички места в Южна Африка и докара до внезапно повишаване на заболеваемостта ", добави Пшенична. Експертът уточни, че младите и имунизираните се разболяват и прекарват инфекцията в лека форма.
Предупреждение: Не се радвайте на Омикрон
Омикрон не е причина да се радваме, че коронавирусът SARS-CoV-2 става по-лек. Всъщност с Омикрон обстановката става по-зле. Това написа в с...
Прочети повече
В края на ноември СЗО дефинира разновидността на ковид B. 1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак Омикрон. СЗО тогава оповести, че той " има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие “. Към днешна дата Омикрон е разпознат допълнително от 110 страни по света.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР