Омбудсманът по правата на човека на Руската федерация Татяна Москалкова

...
Омбудсманът по правата на човека на Руската федерация Татяна Москалкова
Коментари Харесай

Русия се жали в ООН за обстрела в Таганрог

Омбудсманът по правата на индивида на Руската федерация Татяна Москалкова се е обърнала към Върховния комисариат на Организация на обединените нации за обстрела на жилищна инфраструктура в Таганрог, Ростовска област от през вчерашния ден.

В обществените мрежи Москалкова декларира, че се е обърнала и към други " способени интернационалните органи " с настояването да дадат публичност и да извърнат внимание на обществеността към " този възмутим факт на нарушение на интернационалното филантропично право от страна на украинските въоръжени сили ".

Москалкова също по този начин отбелязва, че целенасочените офанзиви над гражданска инфраструктура на РФ подлага на риск цивилното население - а това е тактичност, която " несъмнено свидетелства за терористичния темперамент на киевския режим ".

Вчера при обстрел пострада заведение в един от огромните градове на Ростовка област, който е един от прифронтовите региони на Русия. Таганрог се намира на брега на Азовско море - което още в първите дни на войната Русия разгласи за вътрешно. Властите на Украйна не поеха отговорност за Таганрог, като ръководителя на президентската канцералия Михайло Подоляк съобщи, че случилото се е разследване от " вътрешнополитически процеси на неконтролируем разпад на системите на ръководство на разнообразни равнища ".

Прави усещане изказването на съветските управляващи, в това число Министерство на защитата, което удостовери случая, само че с одобряването, че изстреляните от украинците ракети са прехванати и свалени, а провалите вследствие от паднали парчета.

В същия ден през вчерашния ден, съветската войска извърши обстрел в Днипро, където задачата е била празната вечер постройка на СБУ, само че бе наранена и прилежащата жилищна.
 Силен гърмеж в кафене в Таганрог, Ростовска област
Силен гърмеж в кафене в Таганрог, Ростовска област

Таганрог е един от огромните градове в прифронтовата съветска област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР