Омбудсманът Мая Манолова призова електроразпределителното дружество да опрости сметките за

...
Омбудсманът Мая Манолова призова електроразпределителното дружество да опрости сметките за
Коментари Харесай

Манолова зове да се опростят сметките за ток на бедстващите в Бургаско

Омбудсманът Мая Манолова прикани електроразпределителното сдружение да опрости сметките за ток за този месец на потърпевшите фамилии при наводненията в област Бургас , заяви БНР. Днес Манолова е посетила бедстващите хора от община Камено.

 Над 13 млн. лева в допълнение за бедствия утвърди държавното управление Обновена
Над 13 млн. лева в допълнение за бедствия утвърди държавното управление

4 млн. лева от тях отиват за вредите в Бургас

Към момента Националната дарителска акция на БЧК за подкрепяне на бедстващите хора е събрала близо 252 хиляди лева С част от тези средства ще се извърши ремонт на 36 къщи в община Камено. От БЧК са обезпечили и машини, поемащи влагата от наводнените къщи.

Хората обаче отхвърлят да употребяват изсушителните машини, тъй като те използват доста електричество. По думите на Манолова хората се тормозят да употребяват уредите, тъй като се плашат от сметките си за ток, които би трябвало да платят.
" Затова съм подготвила писмо до управлението на ЕВН с гледище да поддържат хората от Камено, като опростят задачите или част от сметките им за месец ноември ", съобщи омбудсманът.

Стана ясно още, че наблюдаващият прокурор по делото за наводненията в Бургаско Красимира Кателиева е в отпуск . Случаят към момента не е предаден на следствието, заради което по случая няма назначен следовател.

 Идентифицираха и петата жертва на наводнението в Бургаско
Идентифицираха и петата жертва на наводнението в Бургаско

Полицията удостовери, че откритото тяло в Мандренското езеро е на Стоянка

Към момента Окръжната прокуратура в Бургас е образувала 4 досъдебни производства за починалите при наводненията хора. По производствата работят единствено проверяващите служители на реда, които са направили огледи и разпити на очевидци.

Всеки, който има опция да подари средства за подпомагането на потърпевшите хора при наводненията в област Бургас, може да поддържа Националната самодейност на БЧК:
посредством SMS на къс номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за акциите на БЧК са освободени от ДДС; посредством on-line дарения на уеб страницата на организацията; на банковата сметка на БЧК:
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG29UNCR70001506750406
BIC: UNCRBGSF
Адрес: ул. " Калоян " 3, София 1000, България.
 Отпускат 4,3 млн. лв. от Фонда за бедствията на Бургас
Отпускат 4,3 млн. лв. от Фонда за бедствията на Бургас

Премиерът даде обещание да се възвърне инфраструктурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР