Омбудсманът Мая Манолова потвърди готовността си да атакува в Конституционния

...
Омбудсманът Мая Манолова потвърди готовността си да атакува в Конституционния
Коментари Харесай

Манолова нанесе тежък удар по управляващите: Как е възможно да има пари, а те да да наложат забрана до достъпа на лекарствата на болни хора?

Омбудсманът Мая Манолова удостовери готовността си да нападна в Конституционния съд мораториума върху финансирането на нови лечения за онкоболните и хората с автоимунни и редки болести през 2018 година, който беше дефинитивно утвърден от Народното събрание през тази седмица.

Пред Дарик Манолова съобщи, че България е единствената европейска страна, която е трансформирала в закон налагането на възбрана за въвеждане на нови медикаменти. „ Факт е, че тази година се дават повече пари за опазване на здравето, става дума за милиони. Бяха извършени няколко сполучливи интервенции и службите разкриха контрабандни канали за експорт на медикаменти, които „ ще запушат дупки “ в размер отново на милиони. Добре, тогава какъв е казусът за 20 милиона, които са витално нужни и от които зависи живота на хора? “, попита омбудсманът. „ Аз в действителност не мога да проумея, в случай, че има повече пари, да им пристигна мислено на тези, които ръководят здравния бранш, да наложат възбрана до достъпа на медикаментите на заболели хора “, добави Мая Манолова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР