Омбудсманът Мая Манолова готви строги регулации за фирмите за бързи

...
Омбудсманът Мая Манолова готви строги регулации за фирмите за бързи
Коментари Харесай

Обмудсманът Мая Манолова в защита на бедните длъжници

Омбудсманът Мая Манолова готви строги регулации за компаниите за бързи заеми и за събиране на просрочени отговорности, както и за ограничение на свръх пълномощията на банките. Общественият бранител избра да регистрира двегодишната си активност пред постройката на Топлофикация София, защото сдружението води в класацията по потребителски тъжби.


Над 63 хиляди жители са потърсили подпомагане от омбудсмана по разнообразни проблеми през последните две години, като част от тях са за случаи с „ Топлофикация-София “. Това бе и повода Манолова да избере централата на сдружението за доклада си пред медиите.

Мая Манолова, омбудсман: Днес съм тук, пред „ Топлофикация “, тъй като Топлофикация е един мой Хари Потър, който с магьоснически качества прибира парите от джобовете на столичани.
Думите ѝ предизвикаха събралите се жители персонално да се оплачат пред Манолова от Топлофикация.

Искаме от вас такса „ сградна апаратура “ да бъде анулирана от Закона за енергетиката.

Да бъдат анулирани и компаниите медиатори, които обират хората. Не ни трябват компании, които да регистрират.
 Край с неочакваното известяван на длъжника, че против него тече произвеждане Край с неочакваното известяван на длъжника, че против него тече произвеждане
Край на изпълнителните каузи без знанието на длъжниците. Приетите през днешния ден нормативни промени плануват минимум три визити, през една седмица, да б...

Манолова даде обещание да реши проблемите с промени в Закона за енергетиката. Тя разкри, че потегля на законодателна борба и против изключителните пълномощия на банките, даващи им право единствено с изпълнителен лист да събират просрочени заеми.
Мая Манолова, омбудсман: Банките са идващия ми съперник, и безусловно от през днешния ден сме почнали работата за ограничение на техните привилегии. Текстове, които в действителност ще създадат по този начин, че да има бърза процедура за инспекция дали сметката, която банката предявява на клиента, е съответна, дали не е надписала, дали не е икономисала някоя вноска. Ако има и най-малкото разминаване, да се отива към правосъден развой.
Манолова е подготвена и за борба против колекторските компании.

Мая Манолова, омбудсман: Необходим е закон, който да регламентира методът, по който те ще действат и да бъдат въведени забрани сдружения, които са в монополно състояние и извършват публични услуги да продават задълженията на своите клиенти на колектори, които да ги събират по-късно по нерегламентирани способи.
Манолова ще се бори и с още един съперник.

Мая Манолова, омбудсман: Има на пазара компании за бързи заеми, които жестоко газят закона, не се преценяват с него и безусловно мародерстват хората.
Манолова заяви, че през последните 2 години е получила над 12 хиляди тъжби, като най-вече са били от София, Пловдив и Варна.
 Абонати на „ Топлофикация “ – Русе останаха единствено с топла вода Абонати на „ Топлофикация “ – Русе останаха единствено с топла вода
Живеещите в блок „ Ахелой “ 2 в Русе изкараха месец единствено с вряла вода. В същото време огромна част от хората в центъра от седмица са без топла вода зара...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР