Омбудсманът Мая Манолова атакува промените в Закона за устройство на

...
Омбудсманът Мая Манолова атакува промените в Закона за устройство на
Коментари Харесай

Омбудсманът сезира Конституционния съд за забраната за свободно къмпингуване

Омбудсманът Мая Манолова нападна измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие в Конституционния съд. С тях депутатите постановиха санкции за разтягане на палатки и слагане на чадъри върху дюни, оповестиха от офиса на Манолова.

Днес текстовете бяха обнародвани в " Държавен вестник ". С тях се дефинира санкция от 500 до 1000 лева при слагане на плажни такъми върху дюни. Санкции от 1000 до 3000 ще се постановат и за прекъсване на коли, ремаркета, кемпери и каравани (или имуществена глоба до 5000 лева.). Поставянето на преместваеми обекти и уреди по неохраняеми плажове без право на това ще се санкционира с санкция от 5000 до 10 000 лева или с имуществена глоба от 10 000 до 50 000 лева

Президентът Румен Радев наложи несъгласие на текстовете, само че депутатите прегласуваха текстовете без да ги трансформират.

Според Манолова измененията в закона са " в несъгласие с нормите на Конституцията за правилата на демократичната и правова страна, отговорностите за запазване и възпроизводство на околната среда и за рационално потребление на естествените благосъстояния и запаси, за споразумяване на режима на земята със закон и правото на жителите на здравословна и удобна околна среда ".

Тя подчертава, че изпреварващо се постановат административни санкции още преди да са избрани местата за къмпингуване.

Мотивите на Мая Манолова в с конституционната ѝ тъжба може да прочетете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР