Омбудсманът Диана Ковачева влезе в президентската институция, за да се

...
Омбудсманът Диана Ковачева влезе в президентската институция, за да се
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева отиде на среща при президента Радев

Омбудсманът Диана Ковачева влезе в президентската институция, с цел да се срещне с президента Румен Радев.

Ковачева е част от евентуалните служебни министър председатели, които да оглавят страната ни до избора на новото 50-то Народно заседание.

До този миг служебните министър председатели се назначаваха по лична преценка на президента Румен Радев, само че с измененията в Конституцията направени от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи президентът би трябвало да избира измежду девет кандидатури- ръководителят на Народното събрание, ръководителят на Сметната палата или заместниците му, шефът и подуправителите на Българска народна банка, омбудсманът или заместниците му.

Заместниците на шефа на БНБ-Димитър Радев са трима Андрей Гюров, Петър Чобанов и Радослав Миленков, само че шефът на Българска народна банка към този момент съобщи, че съгласно ЕЦБ има правила, които не разрешават те както и самият той да заемат политически постове.

Омбудсманът Диана Ковачева пък на 24 януари тази година беше определена за български арбитър в Европейски съд по правата на човека с 9-годишен мандат, а нейният заместител Елена Чернева-Маркова подаде оставка изненадващо и затова не може да бъде посочена за длъжностен министър председател.

Това стана ясно на 27 март, в деня, в който беше връчен и върнат вторият мандат от ПП-ДБ.

Заместниците на ръководителя на Сметната палата са Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР