Омбудсманът Диана Ковачева поиска държавата да компенсира със задна дата

...
Омбудсманът Диана Ковачева поиска държавата да компенсира със задна дата
Коментари Харесай

Ковачева: Държавата да компенсира със задна дата домакинствата на природен газ

Омбудсманът Диана Ковачева изиска страната да компенсира със задна дата семействата на природен газ . Тази рекомендация тя изпрати до премиера Кирил Петков. Поводът за новата рекомендация в продължение на тази от 17 декември м.г. е, че в институцията на омбудсмана не престават да постъпват голям брой тъжби и сигнали от консуматори на природен газ за битови потребности с настояването страната да обезпечи равнопоставеност сред битовите клиенти на другите типове сила.

Ковачева още веднъж подчертава на обстоятелството, че правилото за компенсиране на цените за всеки употребяван мегаватчас, прилаган по отношение на стопанските клиенти на електрическа сила, е обективен и може да бъде употребен във връзка с потреблението на природен газ за битови потребности.
 Малките търговци на горива стигнаха до Кирил Петков
Малките търговци на горива стигнаха до Кирил Петков

На нея бяха разисквани наболели проблеми в сектора

" Прегледът на изменението на цените на горивото за интервала демонстрира, че е заслужено размерът на обезщетенията да бъде избран поотделно за всеки месец като % от одобрената от КЕВР контролирана цена на природния газ за семействата ", добавя още омбудсманът.

Тя упорства и за мнение от изпълнителната власт за приложимостта на комплекса от ограничения за справяне с възходящите цени на силата, показани в Съобщението на Европейската комисия до Европейския парламент, Европейския съвет, Съвета, Европейския стопански и обществен комитет и Комитета на районите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР