Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита

...
Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита
Коментари Харесай

Омбудсманът инициира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие

Омбудсманът Диана Ковачева провежда онлайн разискване на Законопроекта за отбрана от домашното принуждение. Идеята на полемиката е да се чуят всички гледни точки, с убеждението, че сходен план би трябвало да се употребява със мощна социална поддръжка и доверие.

Законопроектът, направен от Министерството на правораздаването, е оповестен за публично разискване и следва да бъде импортиран в Министерския съвет.

Във форума ще вземат участие министър Десислава Ахладова, представители на работната група, изработила законопроекта, ръководители и специалисти от редица институции, членове на парламентарната комисията по правни въпроси, неправителствени организации, психолози, съдии, прокурори, експерти, които работят в сферата и жители.

Онлайн полемиката ще се организира през днешния ден, 26 януари 2021 година, от 11.00 часа в платформата ZOOM на адрес:

https://zoom.us/j/97765179526?pwd=Um81TWdqeWFQWUZFZ0dtd1E0MllzQT09

Тя ще се излъчва в действително време и във фейсбук профила на омбудсмана –

Diana Kovatcheva

Над 60 участници са удостоверили присъединяване в общественото разискване на законодателните ограничения в областта на домашното принуждение, като негови жертви са освен дами, само че и деца, възрастни хора, хора с увреждания и мъже.

В България не се води публична статистика на жертвите, само че по данни на неправителствени организации, от 30% до съвсем два пъти са се нараснали позвъняванията на горещите телефонни линии за помощ на потърпевши от домашно принуждение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР