Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на труда и

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на труда и
Коментари Харесай

Омбудсманът с писмо до две министерства – пита колко лица са получили „водни помощи”

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до министъра на труда и обществената политика Лазар Лазаров и финансовия министър Росица Велкова, в което изиска информация по области какъв брой са жителите, които през 2021 и 2022 година са получили така наречен „ водни помощи “ за питейно-битови потребности.

„ Настоях да схвана за посочения интервал какви са размерите на изплатените обществени помощи в лв., на какъв брой лица са били дадени, в това число основанието за отпущането им. Повод за това писмо е фрапантният скок на водата в цялата страна, както и зачестилите тъжби до институцията на хора, които мъчно заплащат сметките си за нея ”, написа в профила си омбудсмана. 

Тя упорства да разбере какви са размерите на изплатените обществени помощи в лв., за посочения интервал на какъв брой лица са били дадени, в това число основанието за отпущането им. Повод за писмото на омбудсмана е фрапантният скок на водата в цялата страна, както и зачестилите тъжби до институцията на хора, които мъчно заплащат сметките си за нея.

Диана Ковачева добавя, че с решение на КЕВР от 30 декември 2022 година, в действие от 1 януари т.г., са одобрени нови цени на ВиК услугите на по-голяма част от ВиК операторите.

 



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР