Омбудсманът Диана Ковачева е сред номинираните български съдии за Съда

...
Омбудсманът Диана Ковачева е сред номинираните български съдии за Съда
Коментари Харесай

Диана Ковачева е сред номинираните български съдии за Съда по правата на човека

Омбудсманът Диана Ковачева е измежду номинираните български съдии за Съда по правата на индивида. Сругите две номинации са за съдия Галя Вълкова от Софийския градски съд и някогашният шеф на Националния институт на правораздаването Драгомир Йорданов, който в този момент управлява Европейското учебно заведение по наложително осъществяване към Камарата на ЧСИ, оповестява " Сега ".

Това се вижда от протокола на комисията към Министерството на правораздаването, която класира претендентите. Вчера комисията изслуша позволените 10 претенденти.

Има и авариен лист, в който преди всичко е Виктор Соловейчик, началник на секретариата на една от секциите в самия Европейски съд по правата на човека.

До 5 юли държавното управление би трябвало да одобри решение за одобрение на първите трима, както и на аварийния лист с претенденти. Последна дума има Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Мандатът на Йонко Грозев, който сега е българският арбитър в Европейски съд по правата на човека, изтича на 12 април 2024 година

Това е втората процедура в опит да бъде открит правоприемник на Грозев. Първата се провали през април, откакто нито един претендент не беше утвърден при чуването от конкурсната комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР