Омар А., Ахмад М. и Абдулах А., които прекараха цял

...
Омар А., Ахмад М. и Абдулах А., които прекараха цял
Коментари Харесай

Тежък удар за каналджиите от зверското меле със загинали полицаи, ето кой е мозъкът на цялата операция СНИМКИ

Омар А., Ахмад М. и Абдулах А., които прекараха цялостен рейс с мигранти и провокираха жестока злополука в четвъртък заран на основното кръстовище „ Трапезица “ в Бургас, остават в ареста, реши съдът в Бургас.

Съжалявам за случилото се, в никакъв случай не съм мислил, че ще стане по този начин. Имах потребност от пари, с цел да дойдат родителите ми в България. Не съм желал да слага в заплаха никого. Обещавам, че в никакъв случай няма да нарушавам законите и да се занимавам с противозаконна активност. Това съобщи пред съда Омар - водачът на рейса, умъртвил двама служители на реда в Бургас, оповестява bTV.

Той и двамата му помагачи, също сирийски жители, се изправят пред съда.Помагачите на Омар са 18-годишният Ахмад, който отговарял за настаняването на мигрантите в рейса. Третият сириец е на 49 година, Абдулах е работел като механик и е обезпечил рейса.

" Простете ми, доста съм гладен, нямам никакви пари. Не съм мислил неприятно на никой, споделиха ми, че по този начин ще изкарам пари ", сподели пред съда Ахмад.

" Съжалявам за починалите служители на реда, не съм мислил, че ще стане по този начин. Аз съм сериозен човек, който почита реда в България, имам работа тук. Имам четири деца. Тръгнах от Сирия поради войната, където фамилията ми не можеше да продължи да живее. В България съм получавал единствено положително отношение ", добави Абдулах.

" Ролята на всеки от тримата арестувани приказва за доста добре проведена скица, която евентуално са ползвали и обратно във времето си която са намерили добър метод за набиране на финансови средства ", съобщи ръководителят на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова.

По време на гонката Ахмад от самото начало е окуражавал дейностите на водача, не се е опитал да го спре, а карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода, сред седалките, в това число и бебета.

Абдулах обезпечил рейса и давал препоръки на неправоспособния Омар по какъв начин да го ръководи, помагал в набелязването на трасето. Той е " мозъкът " на цялата интервенция.

Според юриста на Ахмад той се е качил в злощастния рейс чрез опасност и насила и не е имал имотна полза.

Според юриста на Абдулах пък той е бил помолен от негов непосредствен в Турция да ревизира техническото положение на рейса, не е знаел за каква цел ще бъде употребен.

Вчера Окръжният съд в Бургас освободи българина от Харманли, продал на сирийските каналджии бракувания рейс, с който в четвъртък сутринта се разигра нещастието с двамата служители на реда на кръговото придвижване " Трапезица " в града.

Спрямо него не са събрани задоволително доказателства и по тази причина не му е повдигнато обвиняване./Блиц.бг

Снимки: Булфото

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР