Оливие Жиру вкара победния гол, за да може Франция да

...
Оливие Жиру вкара победния гол, за да може Франция да
Коментари Харесай

Хари Кейн изпусна дузпа - прати топката и Англия сред зрител...

Оливие Жиру вкара победния гол, с цел да може Франция да победи Англия с 2:1 и да се класира на полуфинал против Мароко, откакто Хари Кейн пропусна късна дузпа, съобщи Агенция Франс Прес.

Орелиен Чуамени изведе Франция напред през първото полувреме, само че Кейн изравни от дузпа след почивката. В 78-ата минута Жиру удари топката с глава и даде преднина за Франция, а Кейн пропусна втория си углавен удар в мача.

Англия беше по-добрият тим през огромна част от мача, само че съвсем от нищото Франция се върна в играта, когато Жиру се разписа 11 минути преди края.

След това Кейн пропусна с удар над гредата от втората си дузпа в мача, а упованията на Англия да завоюва първи огромен интернационален трофей след Мондиала през 1966 година не престават.

Франция е на път да се трансформира в първия тим след Бразилия преди 60 години, който сполучливо ще отбрана Световната си купа.

След като Бразилия бе отстранена в петък, а Англия отстранена през днешния ден, Франция към този момент е сигурен любимец за опазване на короната си и се готви да се изправи против Мароко на полуфинала.

Саутгейт бе определил неизменен състав с Букайо Сака и Фил Фодън от двете страни на Кейн в офанзива.

Това означаваше, че той устоя на изкушението да се върне към петима в опит да противодейства на опасността, която съставлява Килиан Мбапе.

Във френския тим не липсват закани за голове, само че малко на брой можеха да плануват, че откриващото попадение ще бъде дело на полузащитника Чуамени. Той е единствено на 22 години и преди този мач се беше разписал единствено един път за страната си. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР