Оливер Кан бе въвлечен в уволнението на треньора Юлиан Нагелсман

...
Оливер Кан бе въвлечен в уволнението на треньора Юлиан Нагелсман
Коментари Харесай

Оли Кан: Нагелсман вече е по-зрял, заслужава отново да е в Байерн

Оливер Кан бе замесен в уволнението на треньора Юлиан Нагелсман в някогашната си роля като изпълнителен шеф на Байерн Мюнхен, само че в този момент може да си показа завръщане на експерта в клуба.

" Защо да не се завърне в Байерн един ден откакто към този момент е натрупал повече опит ", съобщи Кан пред вестник " Билд ".

" Това се е случвало с няколко треньори на Байерн Мюнхен - най-много с Юп Хайнкес, а също с Джовани Трапатони и Отмар Хицфелд, който се завърна в клуба на по-зряла възраст ", добави Оливер Кан.

36-годишният Нагелсман трябваше да си тръгне от мюнхенския гранд през март 2023-а, а сега е народен селекционер на Германия с контракт до края на Европейското състезание през лятото.

Ръководството на Байерн търси старши треньор за новия сезон, защото наследникът на Нагелсман Тухел ще се раздели с клуба една година преди края на договора си. Сред разновидностите за негов правоприемник е и Юлиан Нагелсман.

Бившият вратар на националния отбор на Германия и на Байерн Мюнхен беше изпълнителен шеф на клуба от 2021 година до края на предишния сезон, когато трябваше да напусне дружно члена на Борда на шефовете Хасан Салихамиджич. Решението за уволняване на Нагелсман и назначението на Тухел бе взето в този интервал.

" Видяхме опасност за нашия състезателен триумф по това време и загова бе направено въпросното решение, което сигурно не беше елементарно. Не успяхме да спечелим три трофеи, само че въпреки всичко станахме първенци на Германия. Често споделям, че мислех, че решението беше доста неприятно изпълнено. Нещата не се развиха добре и това към момента ме тормози ", разяснява Оливер Кан.

Коментирайки престоя на Томас Тухел, Кан сподели: " Говори доста, когато един от най-търсените треньори в Европа, който в изведе Пари Сен Жермен с сложни за ръководство звезди до финала в Шампионската лига и завоюва шампионата с Челси, срещна толкоз компликации в Мюнхен. "

11-годишната доминация на Байерн като първенец в Бундеслигата завърши в неделя, когато Байер Леверкузен завоюва купата за сезон 2023/2024. Баварците отпаднаха от шампионата за Купата на Германия и единственият им късмет за трофей е в Шампионската лига, където довечера излизат против Арсенал в реванша от четвъртфиналите.
 Тухел: Сега е нужно да надскочим лимита си
Тухел: Сега е нужно да надскочим лимита си

" Нуждаем се от помощта на всеки почитател "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР