Олимпийският шампион в свободна борба Абдулрашид Садулаев бе дисквалифициран за

...
Олимпийският шампион в свободна борба Абдулрашид Садулаев бе дисквалифициран за
Коментари Харесай

Нов удар за руския спорт! Извадиха олимпийски шампион от борбата, защото...

Олимпийският първенец в свободна битка Абдулрашид Садулаев бе дисквалифициран за 4 месеца от Международната федерация по битка (UWW) за нарушение на разпоредбите, регламентиращи оборудването на спортистите по време на церемониите по награждаването.

На провелото се през септември международно състезание в Нур-Султан, Казахстан Садулаев още веднъж прегази конкуренцията и ликува с четвърта купа, само че се качи на стълбичката с фланелка с лика на имам Шамил, севернокавказки набожен активист и военноначалник от XIX век, заяви mma.bg.

Освен наказване, първенецът отнесе и санкция от 5 000 швейцарски франка. Санкцията изтича на 21 януари 2020 година

" Цялата тази обстановка няма да ми повлияе по никакъв метод нито на настроенията, нито на настройката за главните стартове ", съобщи първенецът в своя Instagram профил.

" Оказва се, че Международната федерация си има непоколебим правилник по време на огромни надпревари - не трябва да се качваш на стълбичката в облекло с изображения на политически и религиозни водачи. Въпреки всичко, персонално за мен, имам Шамил остава велика персона и образец за подражателство. "

Садулаев благодари на почитателите си за поддръжката и даде обещание идната му изява на тепиха да е през февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР