Олимпийският шампион в мъжкия баскетбол САЩ победи с 95:81 (19:21,

...
Олимпийският шампион в мъжкия баскетбол САЩ победи с 95:81 (19:21,
Коментари Харесай

САЩ отстрани световния шампион Испания в Токио

Олимпийският първенец в мъжкия баскетбол Съединени американски щати победи с 95:81 (19:21, 24:22, 26:20, 26:18) международния първенец Испания и се класира за полуфиналите на Олимпийските игри в Токио.

Американците минаха през спешен миг в средата на втората четвърт, в който изоставаха с 10 точки и съумяха да оцелеят макар невероятния мач на плеймейкъра на испанците Рики Рубио, който вкара 38 точки.

Срещата в "Сайтама Супер Арена ", която беше предстояща с голям интерес, защото опълчи двата най-силни тима в света за последните 15 години, стартира по-добре за европейския състав. Испания водеше с 21:19 след края на първата четвърт, а отличната игра в отбрана на "Ла Фурия " и голямото ръстово предимство в подкошието разреши на международните първенци да пернат с 39:29.

В последните 3 минути на първото полувреме американският тим сподели признаци на събуждане и най-много посредством Кевин Дюрант съумя да стопи пасива си и да изравни за 43:43 на почивката.

На почивката треньорският щаб на американците, ръководен от Грег Попович внесе нужните промени и това направи играта на олимпийските първенци доста по-бърза и комбинативна. Американците не спираха да движат топката по периферията, което им сътвори доста благоприятни условия за стрелби от чисти позиции. Серия от 18:2 точки в средата на третата четвърт изведе Съединени американски щати напред с 65:49 и въпреки Испания да редуцира изоставането си до 6 точки до края на четвъртината с помощта на мощното включване на Рубио, беше ясно, че поврат е малко евентуален.

В последната част класата на американците свърши своята работа и те освен съумяха да запазят преднината си, само че и да усилят.

Кевин Дюрант бе най-резултатен за американците с 29 точки. 13 прибави Джейсън Тейтъм, с 12 приключи Джру Холидей, а Деймиън Лилард и Зак ЛаВийн също доближиха двуцифрен актив. За Испания Рубио бе над всички с 38 точки. Още 16 прибави Сергио Родригес, а с 10 остана Уили Ернангомес.

41-годишният Пау Гасол, за който това най-вероятно бе последният мач с екипа на Испания, не съумя да се разпише за 6 минути игра, а с 0 точки завърши и брат му Марк Гасол, което ужасно доста попречи на испанците. За полуфиналите на олимпийския шампионат се класира и цялостният дебютант Словения.

Европейските първенци се постановиха без особени усложнения над Германия с 94:70 (25:14, 19:23, 22:17, 28:16) в ранния мач от програмата.

Словения отвори двуцифрена разлика още в края на първата четвърт и до края на мача Германия не бе в положение да заплаши водачеството на противника си.

Зоран Драгич бе най-резултатен за Словения с 27 точки, а Лука Дончич остана на косъм от "трипъл-дабъл " с 20 точки, 8 битки и 11 асистенции. За Дончич това е победа номер 17 в 17 мача с екипа на националния отбор на Словения.

Майк Тоби приключи с "дабъл-дабъл " от 13 точки и 11 битки за спечелилите, до момента в който за Германия Маодо Ло бе най-резултатен с 11 точки.

По-късно през днешния ден са другите два четвъртфинала в мъжката стратегия, които опълчват Италия на Франция и Австралия на Аржентина.

В полуфиналите Словения чака един всред Италия и Франция, до момента в който Съединени американски щати ще срещне Аржентина или Австралия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР