Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев каза, че ще се

...
Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев каза, че ще се
Коментари Харесай

Александър Зверев: Да бъда знаменосец на Олимпийските игри в Париж ще бъде нещо специално

Олимпийският първенец по тенис Александър Зверев сподели, че ще се радва, в случай че бъде определен за знаменосец на Германия на церемонията по откриването на Игрите в Париж през 2024 година.

Зверев, който завоюва олимпийското злато през 2021-а в Токио, сподели в изявление за телевизия " Евроспорт ", че " Париж е огромна цел, изключително след Токио ".

" Ако бъда знаменосец там, това би било нещо особено. Да съм част от тима в Париж, да играя още веднъж за златото, това е огромна фантазия, която се надявам да сбъдна ", сподели Зверев.

Знаменосецът на Германия обичайно се избира в последните дни преди церемонията по откриването.

Баскетболистът Денис Шрьодер, който беше капитан на Германия при първата купа от Световно състезание предишния месец, също сподели, че би се радвал в случай че бъде определен за знаменосец.

" Трябва да нося знамето! Ако не в този момент, по кое време? Ще бъде огромна чест за мен ", сподели неотдавна Шрьодер пред вестник " Билд ".

Междувременно, Зверев сподели още пред " Евроспорт ", че се надява да се класира за финалите на АТП идващия месец в Торино, които той е печели два пъти до момента. В конкуренцията играят осемте най-хубави тенисисти за годината.

В момента германецът е седми в международната класация и си слага високи цели за шампионата във Виена тази седмица.

" Печелил съм купата във Виена преди, а моята цел е да бъда в Торино. Но също по този начин желая да играя допустимо най-добре във Виена и да печеля, в случай че е допустимо ", сподели той.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР