Олимпийският огън, озаряващ Токио от 24 юли, угасна в неделя.

...
Олимпийският огън, озаряващ Токио от 24 юли, угасна в неделя.
Коментари Харесай

Огънят на Игрите в Токио угасна, Париж го очаква през 2024 г.

Олимпийският огън, сияещ Токио от 24 юли, угасна в неделя. Флагът на игриге бе свален от пилона, прегънат и предаден на Франция - идната страна, която ще посрещне спортистите от целия свят през 2024 година в Париж.

Церемонията по закриването на XXXII-ите Олимпийски игри, които трябваше да се проведат през 2020 година, само че поради Covid пандемията бяха отсрочени с година, се състоя без аудитория. Зрители липсваха и на откриването и при всички спортни съревнования в календара на проявата.

Българската делегация на закриването не беше многочислена, само че атрактивна. Знамето на страната ни бе носено от Симона Дянкова, капитан на ансамбъла по художествена гимнастика, който обезпечи трети златен орден към извоюваните преди този момент два – в бокса и каратето, един сребърен на пукотевица и два бронзови – в битката. Всички оценки бяха извоювани от дамите, които осигуриха на България 30-то място https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/all-sports/medal-standings.htm в крайната ранглиста на игрите.

Закриващата гала бе вдъхновяваща и символизираща заедността и спортния дух в едно цяло – Олимпийските игри. Отново бе изработен самобитен поклон към медиците по целия свят, които избавят човешки животи и се борят с ковид.

" Скъпи, спортисти, през последните 16 дни вие ни впечатлихте. Вие създадохте магия на тези Олимпийски игри. Вие ни вдъхновихте с тази сплотяваща мощ на спорта. В тези комплицирани времена, вие дадохте на света най-ценния подарък. За първи път, откогато пандемията стартира, целият свят се събра на едно място. Това ни дава вяра, това ни дава религия в бъдещето. Олимпийските игри в Токио са игрите на мира, на вярата и солидарността. Благодаря, Токио. Благодаря, Япония. Специални благодарности на всички доброволци “, съобщи президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР