Олимпийският финалист в скока на височина Тихомир Иванов донесе първа

...
Олимпийският финалист в скока на височина Тихомир Иванов донесе първа
Коментари Харесай

Тихомир Иванов донесе първа титлата на България от Европейските игри в Полша

Олимпийският финалист в скока на височина Тихомир Иванов донесе първа победа на България на Европейското отборно състезание от Втора лига в Хожув (Полша).

Турнирът е в границите на Европейските игри, а по пътя до купата Тихомир бе подкрепян и направляван непосредствено от международната рекордьорка в тази дисциплинираност при дамите Стефка Костадинова.

Председателят на БОК бе неразделно на трибуните по време на скоковете и непрестанно даваше препоръки сред опитите на българина, който сега тренира при изтъкнатия експерт Георги Помашки.

Тихомир завоюва с 224 см, толкоз имаха и останалите медалисти – сребърният Славко Стевич от Сърбия и бронзовият Олех Дорошчук от Украйна.

. По пътя до финала българката срещна поредно Мадина Садикова от Азербайджан победа с 3:1, Дженифер Уорлинг от Люксембург 0:0, Мария Кернер от Полша победа с 9:0 и на полуфинал туркинята Туба Якан.

В спортна пукотевица Антоанета Костадинова се подреди шеста на 10 метра въздушен револвер със 196.2 т. във финала, шампионка е Клаудия Бреш от Полша. С 566 т. в пресявката другата ни представителка Мирослава Минчева остана отвън финалите. В същата дисциплинираност при мъжете Самуил Донков събра 576 т. в квалификациите и не се подреди измежду първите осем, стрелящи за златото.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР