Олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова получиха Спортен Икар

...
Олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова получиха Спортен Икар
Коментари Харесай

Раздадоха наградите “Спортен Икар“ за 2021 година

Олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова получиха " Спортен Икар " за 2021 година на Фондация " Български спорт ".

Кръстева завоюва купата по бокс в категория до 51 кг на Игрите в Токио 2020, а Горанова взе златото в дисциплината кумите на каратето при 55-килограмовите.

Церемонията се организира в Грандхотел " София " и на нея участват президентът на БОК Стефка Костадинова. Министърът на спорта Радостин Василев изпрати приветствен адрес.

Освен " Икар " Кръстева и Горанова и техните персонални треньори надлежно Ангел Ленков и Борислав Георгиев получиха медали от БОК " Спортът за един кротичък свят ".

В категорията " Отбор на годината " премията беше присъдена на националния отбор по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова за олимпийския успех в японската столица през август. Гимнастичките не участваха на церемонията, защото по-късно през днешния ден ще вземат участие в Бенефиса " Сън " в " Арена Армеец ".

За " впечатляващо показване " бяха отличени останалите български медалисти от Токио 2020 Антоанета Костадинова (спортна пукотевица, сребро) и състезателките по битка Тайбе Юсеин и Ивелина Николова, които се окичиха с бронзови оценки.

Награди в категория " Млад и надарен състезател " получават Изабела Янкова (17 години, планинско колоездене) и Николай Русев (15 години, спортно катерене).

Призът за " Пробив в международния спорт " се дава на плувеца Йосиф Миладинов и на гребеца Емил Нейков.

Миладинов приключи осми на 100 метра бътърфлай в Токио 2020 и стана първият играч от България на олимпийски край. Той завоюва две златни оценки на Европейското състезание за младежи. Нейков пък завоюва международната и европейска купа на скиф за младежи до 23 години.

В категория " Достойно показване " е отличен Карлос Насар, който през вчерашния ден взе международната купа по повдигане на тежести до 81 кг.

С премия за " Висок състезателен дух " са наградени вицешампионите от Параолимпиадата в Токио 2020 Християн Стоянов (бягане на 1500 метра T46) и Ружди Ружди (тласкане на гюле F55).

Приза за " Шампионско дългоденствие " получи 40-годишният футболист Мартин Камбуров, който през тази година усъвършенства върха на Петър Жеков за най-резултатен състезател в българския футболен хайлайф.

Наградата за " феърплей " се връчи на Николай Недков (ориентиране), избавил живота на своя съперник Станислав Пачник (Полша) по време на Световното състезание в Турция, както и на футболния рефер Ивайло Стоянов, взел участие интензивно в спасяването на турски интернационален водач при пътно-транспортен случай в Кресненското дефиле.

Със специфичен приз на Фондация " Български спорт " са отличени международната и европейска шампионка по битка Биляна Дудова, състезателите по повдигане на тежести Христо Христов и Божидар Андреев и европейските първенци по бокс за младежи Уилям Чолов и Радослав Росенов.

Награди в тази категория за навършване на кръгли годишнини получават и президентът на Търговска колегия Левски Явор Цаков, дългогодишният ръководител на БФ Бадминтон Пюзант Касабян и членът на УС на Фондация " Български спорт " Здравка Йорданова.

Снимка: sportal.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР