Олимпийски, световни и европейски шампиони ще премерят сили в последната

...
Олимпийски, световни и европейски шампиони ще премерят сили в последната
Коментари Харесай

Световната купа по скокове на батут НА ЖИВО по БНТ 3

Олимпийски, международни и европейски първенци ще премерят сили в последната за тази година Световна купа по скокове на батут, която ще се организира на 7 и 8 октомври във Варна, и която Българска национална телевизия ще предава онлайн.

Домакин на надпреварата, което е олимпийска подготовка за Игрите в Париж следващата година, ще бъде Дворецът на културата и спорта. До момента са декларирани 144 състезатели от 33 страни, а измежду тях са най-силните в този спорт - Китай, Бразилия, Канада, Франция, Англия, Япония, Нова Зеландия.

Освен медалите в олимпийската дисциплинираност батут самостоятелно, в морската столица ще бъдат връчени и купите на спечелилите в сериите от Световните купи за 2023 година - самостоятелно и синхрон.

Феновете на спорта ще видят в зала " Конгресна " осъществявания на олимпийската шампионка Сюеин Чжу (Китай), на олимпийския медалист и международен първенец Дилън Шмид (Нова Зеландия), първенците на планетата Ланюй Ян и Цзъсай Ван (Китай), Брийони Пейдж (Великобритания), Хикару Мори (Япония), Фабиан Фогел (Германия), на европейския първенец Ален Морант (Франция) и други.

България ще бъде показана от четирима национали. За старта във Варна при мъжете се приготвят - Мариян Михалев, Максим Ангелов и Мартин Димитров. И тримата са носители на медали от международни и европейски шампионати при младежите. При дамите ще разчитаме на сребърната медалистка от шампионата на планетата в синхронните скокове Христина Пенева.

„ Малко преди старта на Световната купа Диана Сарафова получи болки в поясната област. Предприехме ограничения, направихме нужните проучвания. По препоръки на лекарите за нея беше по-добре да пропусне тази международна купа, с цел да се възвърне и да може да взе участие на международното състезание в Бирмингам “, оповестиха от щаба на отбора ни.

Състезателите ще бъдат водени от старши треньора на националния тим по скокове на батут Мариана Макулова и от нейния асистент Станислав Стоянов.

" Спечелването на олимпийска квота е цел №1, която гони федерацията. Това е главната задача, която е сложена пред треньорите и състезателите. Те работят с голямо предпочитание и хъс това нещо да в действителност да се случи. Мечтаем за такава олимпийска квота от доста дълго време и имаме вяра, че един ден ще я спечелим. Искам да изкажа благодарности към Министерството на младежта и спорта, към община Варна и, несъмнено, на Двореца на културата и спорта, които ни поддържат в организирането на тази демонстрация. Медалите от това съревнование не са толкоз важи. По-важни са точките, които се печелят, тъй като това е вторият критерии, по който се печелят олимпийските квоти. Първият е международното състезание през ноември в Бирмингам. Само пет международни купи носят точки за олимпийската класация. От тях се взимат най-хубавите три резултата, с цел да се образува окончателното класиране по този индикатор. Три от тези пет купи се организират тази година, останалите две са заложени за 2024 година ", сподели генералният секретар на БФ Скокове на батут Мариела Стойчева.

Съдия за България на Световната купа във Варна ще бъде Милена Станчева.

В събота са квалификациите. Българска национална телевизия 3 ще излъчи НА ЖИВО от 16:00 ч. в неделя полуфиналите и финалите!

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР