Олимпийската вицешампионка Марте Олсбу (Норвегия) спечели спринта на 7.5 километра

...
Олимпийската вицешампионка Марте Олсбу (Норвегия) спечели спринта на 7.5 километра
Коментари Харесай

Марте Олсбу спечели спринта в Нове Место, Далмайер се завърна в Световната купа

Олимпийската вицешампионка Марте Олсбу (Норвегия) завоюва спринта на 7.5 километра за дами от Световната купа по биатлон в Нове Место (Чехия), а носителката на два златни медала от зимната олимпиада в Пьончан 2018 Лаура Далмайер (Германия) направи дебют за сезона и приключи на второ място.

Олсбу, която остана втора в спринта след Далмайер на Игрите в Пьончан през февруари повали всичките 10 цели и измина трасето за 19:44.6 минути. За нея това е първа победа в кариерата за Световната купа. Германката, която се завърна на пистата след здравословни проблеми, направи една неточност във втората пукотевица и финишира на 4.5 секунди зад победителката. Трета е Паулина Фиалкова (Словакия) на 6.2 секунди и без пропусната цел.

Далмайер беше с 84 стартов номер от 96 състезателки и съумя да се пребори за призово класиране, макар сложните условия и мощен снеговалеж. " Чувствам се добре, само че не знаех, че ще бъде по този начин. Това е в действителност прочувствено за мен. Не знаех дали ще съумея, само че за благополучие се оправих. За мен беше в действителност мъчно лято. Не знаех по кое време ще се върна, или даже дали ще съумея още веднъж да се състезавам на високо равнище ", сподели Далмайер след надпреварата. 25-годишната германка изчака до шестото съревнование за сезона, с цел да дебютира в Световната купа. В утрешното гонене на 10 км тя ще се бори за 20-а победа в кариерата си.

Your Top 3 in the women's sprint in #NMNM18

Marte Olsbu Roeiseland @NSSF_Biathlon
Laura Dahlmeier @skiverband
Paulina Fialkova

You can rewatch the entire race on https://t.co/bk5aBBso9Q pic.twitter.com/hRt2axODcC
— IBU World Cup (@IBU_WC) December 21, 2018
Три българки участваха в надпреварата. Десислава Стоянова се класира на 76-о място с две неточности и пасив от 2:41.3 минути, Емилия Йорданова е 89-а с четири пропуснати цели и закъснение от 3:22.7 минути, а Даниела Кадева е 92-а с четири неточности и на 3:43.6 минути след победителката.

Италианката Доротея Вирер, която през днешния ден остана девета, води в генералното класиране за Световната купа за сезона с 284 точки. След нея са Фиалкова с 267 и Кайса Макарайнен (Финландия) с 245 точки. Емилия Йорданова е 64-а със 7 точки.

В събота в Нове место следва гонене на 12.5 км за мъже и на 10 км за дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР