Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага
Коментари Харесай

Златната Стойка Кръстева обяви края на боксовата си кариера

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева разгласи, че поставя завършек на боксовата си кариера на кръга. Златната ни медалистка в категория до 51 кг, която е притежател на още две европейски трофеи, както и на два сребърни медала от международни състезание, взе решение да се отдаде на треньорска кариера.

„ Събрахме се с целия екип и обсъдихме обстановката. Взехме решение да приключа кариерата си като играч и да се отдам на треньорска активност. Преценихме, че към този момент е късно да пускам подготовка за международното състезание, което ще е през декември, тъй като към този момент трябваше да съм почнала подготвителен развой и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това считам да обърна по-голямо внимание на брачна половинка си и фамилията си “, разяснява решението си Стойка Кръстева.

35-годишната горделивост на българския бокс към този момент води занимания с над 80 деца към боксов клуб „ Локомотив “ София и спортното учебно заведение „ Неофит Рилски “ в столицата. Тя и нейният персонален треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

Българска федерация бокс благодари на Стойка Кръстева за всичко, което направи на кръга през годините. Сигурни сме, че тя ще продължи да носи наслада и горделивост за България, към този момент в ролята на треньор, като занапред нейните фрагменти ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава триумф на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я поддържа, по този начин, както го е правила и до момента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР