Олимпийската шампионка от ансамбъла на България по художествена гимнастика Лаура

...
Олимпийската шампионка от ансамбъла на България по художествена гимнастика Лаура
Коментари Харесай

Оперираха в Швейцария златно момиче от ансамбъла

Олимпийската шампионка от ансамбъла на България по художествена гимнастика Лаура Траатс претърпя интервенция в Швейцария.

Лаура имаше тежка травма на врата - дискова херния. Именно поради обострянето й българският отбор и безспорен любимец за международната купа трябваше да се откаже от присъединяване от международното състезание в Япония, което щеше да е и последното съревнование за диамантените девойки на България.

Операцията на Лаура е била сполучлива, траяла е 3 часа. Извършена е лекар Джон Дъф в Лозана, написа.

Българската федерация по художествена гимнастика благодари на президента на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, на фондацията на ФИГ, на господин Мило Борисов и на букмейкърска компания за подсигурени средства за интервенцията на Лаура! Федерацията по художествена гимнастика също взе участие с финансова помощ.

Моринари Ватанабе персонално е отишъл в клиниката, с цел да се види с Лаура.

" След интервенцията Дъф е провел диалог с Мариела Сиракова, дълготраен лекар на националния тим, която сега работи в швейцарска клиника и е направила връзката за интервенцията на Лаура.

В момента при Лаура е нейният другар Мартин. След няколко дни Лаура ще се реалокира в клиниката при доктор Сиракова в прилежащ град, където ще се организира нейната рехабилитация ", оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика. И пожелаха бързо възобновяване на олимпийската ни шампионка.

На 8 август в Токио нямаше мощ, която да попречи на българския отбор да завоюва олимпийската купа - първа в историята за страната ни в художествената гимнастика.

Въпреки неприятната вест с обострянето на травмата на Лаура в края на октомври, на подготовка, директно преди старта на международното състезание, самата Траатс е желала да играе, само че ръководители, треньори, лекари и съотборничките й бяха безапелационни: " Няма смисъл да се поема големия риск за здравето на Лаура ".

Ден преди интервенцията на Лаура диамантите от ансамбъла и техните треньори възпламениха светлините на елхата на София, като само Лаура отсъстваше - по обясними аргументи.

На 16 декември в " Арена Армеец " в София е бенефисът на диамантените девойки и на индивидуалистките Невяна Владинова и Катрин Тасева. Всички като се изключи Лаура се готвят ежедневно за спектакъла " Сън ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР