Олимпик Марсилия стигна до равенство 1:1 при гостуването си на

...
Олимпик Марсилия стигна до равенство 1:1 при гостуването си на
Коментари Харесай

Спорна дузпа носи равенство на Олимпик Марсилия срещу Монпелие

Олимпик Марсилия стигна до тъждество 1:1 при гостуването си на Монпелие в мач от 16-ия кръг на френската Лига 1.

Така възпитаниците на Руди Гарсия записаха 11-и следващ мач без проваляне в Лига 1 и с 32 точки се изравниха с втория в класирането Олимпик Лион и с третия Монако. Лидер е Пари Сен Жермен с 41 точки. Монпелие също е в положителна серия от пет срещи без загуба, само че четири от тях приключиха с тъждество, а с 22 точки момчетата на Мишел Дер Закарян заемат осмата позиция.

Гостите действаха по-активно през цялата, владееха повече топката, само че мъчно доближиха до положения против добре подредения в защита противник. В същото време домакините използваха всяка опция да контраатакуват и в първите 20 минути Стефан Сесеньон и Айзък Мбенза насочиха рискови удари, които обаче Стийв Манданда избави.

В 29-ата минута Монпелие поведе. Джовани Сио осъществя четвъртия си гол за сезона с хубав удар след подаване Жером Русийон от ляво и не изключително безапелационна изява на Манданда. В края на полувремето Олимпик изравни след противоречива дузпа. Илтон блокира удар на Морган Сансон в пеналта, само че основният съдия Франк Шнайдер реши, че има съображение да отсъди дузпа за игра с ръка на капитана на домакините. Флориан Товен стреля тъкмо от бялата точка за 1:1.

След почивката гостите продължиха да управляват топката, само че все по този начин мъчно стигаха до положения. В 71-ата минута Валер Жермен шутира рисково под гредата от дъгата пред наказателното поле, само че вратарят Бенжамен Льокомпт мазета в корнер.

В 86-ата минута домакините помислиха, че са стигнали до втори гол. След центриране от фаул от ляво Сюлеймън Камара плъзна с глава към далечния ъгъл и топката влетя в мрежата на Манданда.

Попадението обаче беше анулирано след консултация сред Шнайдер и неговия асистент Никола Дано, защото Илтон, който беше в засада, опита да играе с топката по пътя й към мрежата. Лига 1 16 кръг, неделя 3 декември  Монпелие 1:1краен резулат  Олимпик Марсилия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР