Олимпик Марсилия се наложи с 2:1 над португалския Витория Гимараеш

...
Олимпик Марсилия се наложи с 2:1 над португалския Витория Гимараеш
Коментари Харесай

Марсилия се справи с аутсайдера, остава на точка от Залцбург

Олимпик Марсилия се наложи с 2:1 над португалския Витория Гимараеш в мач от груповата фаза на Лига Европа. Гостите поведоха в резултата в 17-ата минута с гол на Рафаел Мартинс. В 28-ата Лукас Окампос изравни, а в 76-ата Максим Лопес осъществя цялостен поврат в срещата.

Първата част стартира с напън на гостите. В 15-ата минута Жубал съумя да засече с глава центрирана топка от директен свободен удар. Изпълнението му обаче бе прекомерно неопределено.

Натискът на португалците обаче продължи и в 17-ата минута Рафаел Мартинс доближи до брилянтно центриране в наказателното поле и стреля с глава в левия ъгъл, не оставяйки никакъв късмет на вратаря на домакините Стин Манданда.

Футболистите на Марсилия обаче се активизириха и в 28-ата минута стигнаха до изравнителното попадение в срещата. Лукас Окампос бе изведен в наказателното поле с великолепен прехвърлящ пас на Морган Сансон, след което с брилянтен удар прониза мрежата на Мигел Силва.

В 61-ата Морган Сансон доближи до тъкмо подаване в наказателното поле и изстреля патрон, който разтресе напречната греда.

Марсилци доближиха до цялостен поврат в срещата в 76-ата минута. Окампос откри чудесно Максим Лопес в наказателното поле, който овладя топката и я изстреля право във вратата на гостите, правейки резултата 2:1.

В 80-ата Валере Жермен доближи до прецизен пас на границата на пеналтерията и нанесе мощен удар, само че Силва внимаваше.

Така марсилци прибавиха нови три точки към актива си и все още има 6. Те остават единствено на точка от лидера в класирането Република България Залцбург, който победи Коняспор с 2:0 като посетител. Аутсайдерът Витория Гимараеш пък е финален в група "I " единствено с 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР