Олимпик Марсилия постигна четвърта поредна победа в Лига 1. На

...
Олимпик Марсилия постигна четвърта поредна победа в Лига 1. На
Коментари Харесай

"Олимпик" Марсилия с нова победа след зрелищен двубой на "Велодром"

" Олимпик " Марсилия реализира четвърта поредна победа в Лига 1. На " Велодром " домакините надиграха " Брест " с 2:1 в първа среща от 15-я кръг на шампионата. Отборът на Андре Вилаш-Боаш се показа на доста високо равнище и въпреки да водеше до 88-ата минута, бе на път да изпусне трите точки по извънредно доверчив метод. В последна сметка " фокейците " победиха и най-малко още седмица ще бъдат най-близкия преследвач на водача " Пари Сен Жермен ".

Още през първото полувреме " Олимпик " Марсилия сподели, че се намира в мощна форма, и очевидно превъзхождаше противника си. Домакините обаче имаха и шанс, откакто Гаетан Шарбоние стреля към вратата на Стев Манданда, само че топката се отклони от дясната греда и стигна до лявата по голлинията. Малко по-късно Морган Сансон разтресе напречната греда на гостите, а след почивката Димитри Пайет и Валентен Ронжие също видяха свои изстрели да попадат в рамката на вратата.

Буна Сар с първия си гол за сезона даде преднина на " Марсилия " в 56-ата минута. Важна роля за нападението изиграха също Пайет и Дарио Бенедето. Домакините продължиха да нападат, само че и да пропущат. А в 88-ата минута позволиха голяма неправилност в защита, разрешила на Ирвин Кардона да означи за 1:1 с първия прецизен удар на гостите в дуела. Макар и стъписани, играчите на Вилаш-Боаш реагираха незабавно. Веднага след подновяването на играта от центъра топката стигна до Неманя Радонич, а появилият се като промяна футболист означи великолепно попадение, седмица откакто осъществя дебютно за " Олимпик " Марсилия при триумфа с 2:0 над " Тулуза ".

" Марсилия " е в серия от 4 турнирни триумфа за първи път от две години насам, до момента в който " Брест " няма победа в последните четири кръга. Тимът от Бретан в никакъв случай в историята си не е печелил на " Велодром " на равнище Лига 1, записвайки девето проваляне в 11 визити на това оборудване.

" Олимпик " Марсилия събра 28 точки и е неосъществим на второто място преди останалите срещи от кръга. ПСЖ е водач с 33, гостувайки на " Монако " в неделя вечер от 22:00 ч. - дербито ще бъде излъчено директно в ефира на RING.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР