Олимпик Лион спечели с 3:1 домакинството си на Монако в

...
Олимпик Лион спечели с 3:1 домакинството си на Монако в
Коментари Харесай

Лион надигра Монако и сложи край на амбициите му за участие в Шампионската лига

Олимпик Лион завоюва с 3:1 семейството си на Монако в откриващия дуел от 36-ия кръг на френската Лига 1 и по този метод постави точка на очакванията на " монегаските " да играят в Шампионската лига през идващия сезон.

На " Групама Стейдиъм " в Лион мачът стартира кошмарно за " хлапетата ", защото още преди да е минала и една минута техният вратар Антони Лопеш събори в наказателното поле Висам Бен Йедер, а пострадалият футболист осъществя отсъдената дузпа, с цел да даде задатък на своя отбор.

Отговорът на домакините пристигна в 38-ата минута, когато Александър Лаказет възвърне равенството, възползвайки се от асистенция на Брадли Баркола.

Пълният поврат за Лион стана факт малко повече от десетина минути след началото на втората част, когато Раян Шерки получи топката в наказателното поле, преодоля елегантно двама противници, само че ударът му бе отразен от стража на Монако Александър Нюбел. При добавката обаче Максанс Какере нямаше по какъв начин да сбърка и от близко осъществя за 2:1.



В 78-ата минута Шерки въпреки всичко съумя да се разпише, оформяйки крайното 3:1 с изстрел от границата на наказателното поле.

След тази победа Олимпик Лион към този момент има 59 точки на 7-ото място в класирането и към момента има шансове за присъединяване в европейските клубни шампионати през идващия сезон.

Монако пък резервира 4-ата позиция с 65 пункта и в оставащите си два мача ще се опита да не слезе по-надолу в подреждането в опит да си обезпечи квота за Лига Европа.

Поражението за " монегаските " обаче значи, че към този момент са сигурни и трите френски участника в Шампионската лига през идната акция - ПСЖ, Ланс и Олимпик Марсилия, като само остава да се разбере кои двама от тях ще играят непосредствено в групите на шампионата и кой ще би трябвало да премине през квалификациите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР