Олимпиакос спечели за 13-и път титлата в гръцкото баскетболно първенство,

...
Олимпиакос спечели за 13-и път титлата в гръцкото баскетболно първенство,
Коментари Харесай

Александър Везенков помогна на Олимпиакос да спечели 13-а титла на Гърция

Олимпиакос завоюва за 13-и път купата в гръцкото баскетболно състезание, а над всички за триумфа бе българинът Александър Везенков.

В " Двореца на мира и другарството " в Пирея Олимпиакос победи с 93:74 Панатинайкос в третия мач от финалната серия, която приключи с 3:0 триумфа за " червено-белите ".

Везенков приключи срещата с 25 точки, като бе прецизен при девет от 13-те си стрелби от игра, включително и при четири от петте си опита си опита от тройката. Тежкото крило добави още 6 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка на сметката си, като не позволи нито една неточност в офанзива за 32 минути и 15 секунди на терена.

След равностойна първа четвърт, която домакините завоюваха с 28:26, играчите на Олимпиакос взеха доста сериозна преднина във втората третина, която приключи 27:14 в тяхна изгода. Така на почивката Олимпиакос водеше с 55:40.

В третата част гостите от Панатинайкос, които са 39-кратен първенец на Гърция, понижиха част от изоставането си, само че то остана двуцифрено преди заключителните 10 минути. В тях домакините демонстрираха прелестна игра в офанзива и след 30:21 фиксираха безапелационната си победа.

Костас Слукас приключи с 14 точки за новите първенци, а още 10 прибави Шакил Маккисик.

За Панатинайкос сърбинът Неманя Недович вкара 23 точки, а с " дабъл-дабълт " от 15 точки и 10 битки остана центърът Йоргос Папаянис.

За Олимпиакос това е първа купа от сезон 2015/16 насам, а воденият от Йоргос Барцокас отбор завършва акцията с дубъл, като по-рано завоюва и купата на Гърция. Подобно достижение в Пирея не бяха реализирали от 1997 година насам. Освен това Олимпиакос игра и полуфинал в Евролигата, завършвайки на втора позиция в постоянния сезон и на четвърто място в крайното класиране.
 Везенков отново свети в Гърция, Олимпиакос се класира на край
Везенков отново свети в Гърция, Олимпиакос се класира на край

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР