Олимпиакос поведе с 2-1 в четвъртфиналната си серия с Фенербахче,

...
Олимпиакос поведе с 2-1 в четвъртфиналната си серия с Фенербахче,
Коментари Харесай

Тройка в последната секунда измъкна Везенков и Олимпиакос

Олимпиакос поведе с 2-1 в четвъртфиналната си серия с Фенербахче, откакто измъкна успеха в третия мач в последния вероятен миг.

Тимът на Йоргос Барцокас се наложи с трагичното 72:71 (15:21, 23:14, 7:16, 27:20) над " фенерите " посредством тройка със сирената на Костас Слукас. 

По този метод " червено-белите " си връщат водачеството в серията, като в петък вечер те ще имат опцията да довършат започнатото в четвъртия мач, който още веднъж ще се организира в Истанбул. 

Sasha Vezenkov is a naaasty shooter man
— cashiggy (@cashiggy11)

Преди да се стигне до невероятния процес на срещата, тимът на Олимпиакос навакса закъснение от девет точки в хода на последната четвърт.

Гръцкият гранд губеше с 51:60, само че съумя да запише серия от 13 следващи точки, като Александър Везенков донесе преднината на своя тим с два поредни коша.

Фенербахче не се съобщи и провокира нов поврат посредством тройки на Тайлър Дорси и Ник Калатес, които обаче бяха обезвредени от точната ръка на Везенков за 69:69 на влизане в последната минута от постоянното време. 

След това обаче момчетата на Димитрис Итудис се възползваха от кошмарна неточност на Томас Уолкъп, като Марко Гудурич не сбърка от междинна отдалеченост и обезпечи двуточков задатък на Фенербахче. Точно в последния миг Слукас изригна и означи един от най-важните кошове в кариерата си, с цел да изведе Олимпиакос напред с 2-1 победи. 

Слукас поведе спечелилите с 25 точки, 4 битки и 6 асистенции. Александър Везенков се отличи с основни стрелби и добави още 17 точки, 4 битки и 1 открадната топка при 7/14 пукотевица от игра. 

Тайлър Дорси бе най-резултатен за Фенербахче с 21 точки. Тони Джекири прибави още 15 точки и 7 битки, а Ник Калатес остана с 10 точки, 5 битки и 6 асистенции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР