Олимпиакос (Пирея) обяви привличането на Кевин Пънтър, който прекара сезон

...
Олимпиакос (Пирея) обяви привличането на Кевин Пънтър, който прекара сезон
Коментари Харесай

Олимпиакос привлече MVP на Шампионската лига

Олимпиакос (Пирея) разгласи привличането на Кевин Пънтър, който прекара сезон 2018/2019 в италианския Виртус (Болоня). Като част от именития италиански отбор американецът завоюва Шампионската лига на ФИБА и даже бе определен за “Най-полезен играч” на Финалната четворка на шампионата. 26-годишният гард подвигна трофея за втора поредна година, откакто през 2018 победи в конкуренцията като част от АЕК (Атина).

Пънтър е първото лятно попълнение за гръцкия исполин, където играе и българската звезда Александър Везенков. През сезон 2019/2020 “червено-белите” ще играят във втора дивизия на Гърция, откакто бяха изхвърлени от елита, само че това няма да попречи на присъединяване им в Евролигата.

190-сантиметровият гард имаше междинни индикатори от 16.0 точки, 3.4 битки и 1.7 асистенции в 16 мача в третия по мощ европейски клубен шампионат. В двата дуела от Финалната четворка той се отличи със приблизително 23.5 точки, 7.5 битки, 1.5 асистенции и 1.5 отнети топки.

В професионалната си кариера роденият в Бронкс, Ню Йорк баскетболист е играл още за гръцкия Лаврио, белгийския Антверп и полския Роса Радом.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР