Олимпиакос 0 : 1 Лудогорец 62′ ТЕКПЕТЕЙ! Лудогорец определено действаше

...
Олимпиакос 0 : 1 Лудогорец 62′ ТЕКПЕТЕЙ! Лудогорец определено действаше
Коментари Харесай

Олимпиакос - Лудогорец 0:1, решителна намеса на Кахлина


Олимпиакос

0: 1

Лудогорец
 62′
ТЕКПЕТЕЙ! Лудогорец несъмнено действаше с доста мисъл при всяка своя контраофанзива. В 62-ата Цолакис почисти много неприятно извеждащ пас към Десподов, което разреши на Текпетей да напредне с топка в крайници и да насочи мощен шут под гредата, който за реванш бе избавен от младия вратар на " червено-белите ".
60′
Нова промяна за Олимпиакос. Кени Лала бива сменен от Андруцос .
59′
КАХЛИНА! Отговорът на Олимпиакос не закъсня и единствено фантастичната интервенция на Кахлина запази лудогорската преднина. Ахмед Хасан бе изтърван при центриране от фаул на Валбуена, само че хърватският пазач работи интуитивно и мазета от непосредствена непосредственост.
56′
Първи жълт картон за футболист на Лудогорец. Получава го Текпетей .
53′
Бранителят Папе Сисе напуща терена, с цел да отстъпи място на нападателя Юсеф Ел-Араби.
49′
ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!! 0:1!! ДЕСПОДОВ! Голяма наслада обзе редиците на българския първенец малко след подновяването на играта. Бърнард Текпетей беше съборен от Ба и за Кирил Десподов се откри нов късмет да стреля от директен свободен удар. Нападателят с №11 този път беше надалеч по безапелационен и откакто елегантно трансферира стената, даже и намесата на Цолакис не можа да избави гръцкия исполин - 0:1!
48′
Уесейну Ба е вторият централен бранител на домакините, който получава жълт картон.
46′
На полувремето недоволният треньор на домакините Педро Мартинш предприе рокада в халфовата си линия, като извади Кунде Малног за сметка на някогашния френски национал Ян М`Вила.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!




45′
ПОЧИВКА!
44′
ДЕСПОДОВ! И до момента в който Олимпиакос несъмнено бяха пасивни в офанзива, от Лудогорец дебнеха всяка гръцка неточност, с цел да имат своите благоприятни условия на " Йоргос Караискакис ". В 44-ата минута Рубен Семедо закъсня с дейностите си против Сотириу и извърши фаул на границата на наказателното поле. С осъществяването му се нагърби Кирил Десподов. Националът ни реши да сюрпризира Цолакис, стреляйки мощно в неговия ъгъл, само че и малко над горната греда.
42′
Рубен Семедо получава картон, откакто спря обещаващо състояние за Лудогорец.
 Спарта (Прага) не съумя да се опълчи на Монако, Минчев остана запаса
Спарта (Прага) не съумя да се опълчи на Монако, Минчев остана запаса

Расистки скандал беляза мача в Чехия
35′
Постепенно самочувствието на " орлите " се повишаваше и в 35-ата Бърнард Текпетей направи класическо флангово захождане, което приключи с изстрел към далечния ъгъл. Изпълнението на африканеца обаче не притежаваше нужната акуратност.
33′
СОТИРИУ! Наглед спокойното развиване на мача внезапно можеше да се трансформира в изненадващо преимущество за Лудогорец. Селекцията на Владас Дамбраускас сътвори отлична офанзива, при която Каули матира гръцката защита с извеждащ пас за Пиерос Сотириу. Кипърецът остана самичък против Цолакис, само че в решителния момент като че ли изпусна шанса за идеална пукотевица и бе блокиран посредством страхотните дейности на вратаря на Олимпиакос.
28′
В 28-ата минута португалският защитник на Олимпиакос - Рубен Семедо засече с глава центриране от корнер. Ударът му не притежаваше нужната акуратност и излезе в навън.
26′
Кирил Десподов още веднъж бе концепция пред последния в защитата на Олимпиакос и изстрелът му не влезе в статистиката.
22′
Кратка отмора, през която футболистите да пийнат вода.
11′
В 11-ата минута българският първенец провежда скоростна контраофанзива, която изведе Кирил Десподов самичък против стража Костас Цолакис. За всеобщо страдание обаче звездата на " зелените " се оказа в състояние на засада.
8′
Матийо Валбуена получи аплодисментите на " червено-белите " последователи, откакто сътвори извънредно хубав финт против Икоко, разрешил му да центрира рисково на далечна греда. Там защитата на Лудогорец още веднъж действаше на висота, макар създалия се за момент противен рикошет.
 Малмьо надделя Рейнджърс в епизод №1 от съперничеството им в Шампионската лига
Малмьо надделя Рейнджърс в епизод №1 от съперничеството им в Шампионската лига

Победителят от двойката е евентуален конкурент на Лудогорец в идващия кръг
2′
Въпреки високите температури, дуелът на " Йоргос Караискакис " започва с изключителна динамичност. Лудогорци насочиха първото предизвикателство, изпълнявайки относително рисков корнер в полето на съперника. Отговорът на гръцкия исполин не закъсня и в идната офанзива единствено решителната интервенция на Оливие Верден, попречва подаване на Лала към Ахмед Хасан. Египтянинът въпреки всичко съумя да приключи тази акция с прецизен удар, като няколко секунди по-късно негово ориентиране с глава бе избавено с лекост от Кахлина.
 Снимка 541689
Източник:
1′

1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
Състав 88. Костас Цолакис 71. Кристиан Кахлина 27. Кени Лала 22. Жордан Икоко 24. Усейну Ба 30. Игор Пластун 3. Рубен Семедо 24. Оливие Вердон 66. Папе Сисе 3. Антон Недялков-капитан 45. Олег Реабцюк 95. Каули Оливейра 19. Йоргос Масурас 8. Клод Гонсалвеш 4. Мохамед Камара 25. Стефан Баджи 18. Кунде Малонг 37. Бърнард Текпетей 28. Матийо Валбуена-капитан 19. Пиерос Сотириу 9. Ахмед Хасан 11. Кирил Десподов Треньор Педро Мартинш Валдас Дамбраускас Резерви 1 Томаш Вацлик 1 Серджио Падт 44. Илиас Карагирис 23. Пламен Илиев 6. Ян М‘Вила 4. Сисиньо 11. Юсеф Ел Араби 5. Георги Терзиев 14. Танасис Андруцос 7. Алекс Сантана 15. Сократис Папастатопулос 10. Елвис Ману 17. Мариос Врусай 13. Мавис Чибота 22. Агибу Камара 29. Дорин Ротариу 25. Светозар Маркович 32. Жозуе Са 30. Хрисовалантис Апостолопулос 64. Доминик Янков 90. Василис Сурлис 88. Вандерсон 97. Лазар Ранджелович
Лудогорец гостува на Олимпиакос в първи мач от третия прелиминарен кръг на Шампионската лига. Двубоят на " Йоргос Караискакис " е довечера от 22:00 часа. Разградчани имат извънредно сложната задача да се оправят с един от обичайните участници в груповата фаза на шампионата на богатите.

" Орлите " имат позитивен баланс в мачовете си против балкански тимове, само че досега не са се изправяли против Олимпиакос или някой всред турските грандове, които са от напълно друго равнище.

До този миг Лудогорец в профил Шахтьор (Солигорск) и Мура, до момента в който Олимпиакос се оправи без да свети с Нетфтчи (Баку).
 Петричев: Идва времето за лудите мачове
Петричев: Идва времето за лудите мачове

Той напомни каква е била страстта при предходните влизания в Шампионската лига



Грандът от Пирея е извънредно мощен. Шампион е на страната си 46 пъти. Гърците разполагат с доста мощен състав и имат съществени упоритости в шампионата. През лятото играха контрола с ЦСКА, която завоюваха с 2:1.

На " Караискакис " се чакат към 10 хиляди почитатели на домакините. През деня температурата в Атина ще бъде към 44 градуса, а по време на мача най-вероятно ще е с 10 градуса надолу.

Очаква за Олимпиакос като титуляр да излезе Томаш Вацлик на вратата. В защита ще е триото Семедо, Папастатопулос и Ба. Халф-бекове ще са Лала и Рябчук. В средата на терена ще играят Мвила и Камара. В офанзива ще се разчита на Валбуена, Кока и Ел Араби.

Наставникът на Лудогорец ще заложи на Кахлина под рамката. В защита ще работят Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. В халфовата линия ще играят Баджи и Гонсалвеш, а в ролята на плеймейкър ще бъде Каули. В офанзива ще се разчита на Десподов, Текпетей и Сотириу.
 Кирил Десподов: Ще станат хубави мачове с Олимпиакос
Кирил Десподов: Ще станат хубави мачове с Олимпиакос

Те са добър отбър и няма да се пазят, споделя футболистът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР