Олимпиадата в корейския град Пьончан в началото на 2018 година

...
Олимпиадата в корейския град Пьончан в началото на 2018 година
Коментари Харесай

Ще изхвърлят ли Русия от зимната олимпиада в Пьончан

Олимпиадата в корейския град Пьончан при започване на 2018 година може да мине без присъединяване на Русия . Тази заплаха става все по-реална, оповестява OFFNews.bg.

Световната антидопингова организация (WADA) разгласи, че е получила много значими доказателства за държавната стратегия на Русия за допингиране на елитни спортисти преди игрите в Сочи.

Те засягат проби, направени в московската лаборатория , които удостоверяват съществуването на стратегия за държавен допинг , разкрита в отчета на самостоятелната комисия на канадския юрист Ричард Макларън .

Скандалът ще бъде водеща тематика на сбирката на Световната антидопингова организация в Сеул сред 15 и 17 ноември . Там за първи път като член на борда отива и министърът на спорта Красен Кралев . Очаква се решение дали Русия да бъде спряна да се вземе при започване на декември .

Според съветския президент Владимир Путин всичко това се случва в този момент, тъй като наближават избори в Русия . Кандидатът за президент Ксения Собчак прикани вицепремиерът и министър на спорта Виталий Мутко да си подаде оставката поради случилото се.

" Не е обикновено нашите спортисти да вземат участие като неутрални, а в това време Мутко да се разполага във ВИП-ложата . Чистите ни спортисти имат право на присъединяване, а забърканите в измамата функционери да спрат да прикриват делата си и да търсят врагове извън . Махнете се, направете най-малко нещо положително ", прикани Собчак. /Марица.бг
тагове русия зимна олимпиада пьончан
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР